Seks simboli

BOGOM DANO, NIČIM ZASLUŽENO - one su pokorile bivšu Jugoslaviju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Njihova ljepota, elokventnost i inovativnost dovele su ih na sam vrh. One su žene koje su ostavile neizbrisiv trag u vremenu.

Svako doba obilježeno je nekim događajima i osobama, neki odlaze u zaborav, a neki ostaju zauvijek. Žene na našoj listi svoje su mjesto definitivno zaslužile kako svojom ljepotom, tako i ogromnim uspjehom koje su postigle. Bile su i ostale najbolje. Mnoge su ih pokušale imitirati, ali original je ipak original.

Pogledaj i ovo Viktor Živojinović - 3 Dugo ju je držao u tajnosti Sin Lepe Brene pohvalio se novom djevojkom, više ne skriva da je uspio zavesti zgodnu voditeljicu

PROŠLO JE 30 GODINA - i dalje izazovna i kontroverzna

Žena koja je obilježila 80-te svojom pojavom, glasom, nastupom i stavovima svakako je jedinstvena Marina Perazić. Kao vokal legendarnog dua Denis i Denis, Marina je na Jugoslavensku scenu donijela nešto potpuno novo. Od frizure do stylinga, načina interpretacije i koreografije, Marina je u svemu bila prva i jedinstvena. Bila je predstavnica urbanog novog vala.

Titula seks simbola nije djelovala laskavo nego uvredljivo

'Prije mog prvog pojavljivanja na legendarnom "Hitu mjeseca", moja prijateljica frizerka nagovorila me da me ošiša na kratko i ofarba u plavo pa je početak moje karijere obilježilo 'šišanje na Marinu Perazić'. Tajice su mi šivali ljudi koji su radili kostime za baletske predstave jer se tada još nisu nosile', otkrila je Marina.

REKORD koji nitko nije oborio - najprodavanija ploča bivše Jugoslavije

Željela ona to ili ne, u rekordno kratkom roku dobila je epitet seks simbola iako sama toga nije bila svjesna.

'Jednom inženjeru građevine koji si je dao truda da sugestivno i s puno emocija otpjeva pjesme koje su pisane za mene, titula seks simbola nije djelovala laskavo nego uvredljivo. Činili mi se da su moje pjevanje i moje obrazovanje pali u drugi plan', rekla je Marina.

Erotičnost u naznakama, a ne eksplicitna

Lepa Brena, dugonoga ljepotica koja je osvojila široke narodne mase od prvog se dana isticala svojim smislom za biznis. Iako je i ona nosila epitet seks simbola, time se previše nije opterećivala. Jednom prilikom je izjavila 'Pravim se guska i uživam'. Možda upravo zbog takvog stava, Brena je prodavala ploče u milijunskim nakladama, imala više od 100 tisuća posjetitelja na svojim koncertima, sagradila poslovno carstvo i postala zaštitni znak jednog prošlog doba iako je i danas itekako aktivna.

Ni Marina ni Brena nikada nisu bile komentirane u negativnom kontekstu, uz njihova se imena izraz 'vulgarno' nije mogao spominjati.

Ovim damama godine ne mogu ništa

'Moji scenski pokreti bili su spontani, nisam nikad uvježbavala koreografiju nego nastojala što dosljednije ispratiti pjesmu kako ritam, tako i tekst. Neke moje pjesme zahtijevale su malo senzualnije pokrete. Teško je procjenjivati svoj rad i kako ga drugi doživljavaju. U načelu više volim da erotičnost bude u naznaci, a ne eksplicitna! Vjerojatno su ta novopečena vulgarnost i neukus dio nečije osobnosti, ali i sveopćeg pada morala i nedostatak dobrog ukusa', rekla je Marina Parazić.

Bogom dano, ničim zasluženo

Ana Sasso bila je i ostala jedna od najljepših missica bivše Jugoslavije. Njezin uspjeh ostao je zabilježen u povijesti, a ona je ostala zapamćena kao jedna od najljepših i najsenzualnijih žena bivše države. S pravom je nosila titulu seks simbola. Iako na privatnom planu nije imala toliko uspjeha kao na poslovnom, Ana definitivno zaslužuje svoje mjesto između seks simbola bivše Jugoslavije.

'S obzirom da sam dobila etiketu seks simbola, a nisam do tada, u svojoj 26. godini uopće bila svjesna svoje senzualnosti ili erotičnosti, nije mi lako definirati nešto što jednostavno kako tvrde, jesam. Često znam reci, Bogom dano ničim zasluženo', objasnila je Marina fenomen koji se oko nje događao.

Ova lista ne bi bila potpuna, a da ne spomenemo jednu od najljepših glumica s ovih prostora Miru Furlan. Mira je bila prava seks bomba i epitet seks simbola možda nikog ne opisuje tako dobro kao nju. Mira je ostvarila brojne filmske i dramske uloge u kojima je otkrila sve svoje čari, bila je tiha patnja milijuna muškaraca.

VIDEO Najerotičniji filmski parovi bivše Jugoslavije

Nemoralne ponude bile su svakodnevica s kojom su ove lijepe žene živjele

Moćni muškarci uvijek su bili slabi na lijepe žene tako da nemoralnih ponuda nije nedostajalo ni kada su u pitanju ove slavne žene. Marina nam je i o tome imala što za reći.

'I ako sam dobivala takve ponude, nisam im pridavala značaj. Znala sam se zaštititi od nepoželjnih muškaraca i njihovih nemoralnih ponuda. Nisam im davala povoda da vjeruju da imaju prolaz'! Rekla je Marina, a to je svakako i dobar savijet svim ženama i djevojkama koje žele izbjeći neugodne situacije.

Kako se vremena mijenjaju na sceni se pojavljuju nova lica. Današnje vrijeme na neki je način ubilo seksepil jer je sve 'na izvol'te', a erotičnost i senzualnost postali su najbolji načini za prodaju i marketing. Na žalost, vrlo često se izgubi granica između zavodljivosti i vulgarnosti, a to je nešto o čemu bi neke nove, mlađe zvijezde trebale voditi računa.

'Savjet mlađim kolegicama je da vode računa da ne izgledaju jeftino te da je veća draž u nagovještaju nego u isticanju golotinje', rekla je Marina, a svi znamo da dobar savjet zlata vrijedi. Svakako moramo spomenuti i Bernardu Marovt missicu koja je postigla ogroman uspjeh u svijetu mode i koju su najpoznatiji svjetski dizajneri obožavali. Nismo zaboravili ni legendarnu loto djevojku Suzanu Mančić koja je ostala zapamćena po svojoj ljepoti, ali i po brojnim skandalima.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene