Život u izolaciji

Slavna glumica priznala: 'Odrasla sam u kultu. Ništa nije bilo dozvoljeno, govorili su mi kako da mislim i što da radim!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Njezin je otac bio liječnik i nekoliko je godina proveo radeći u Kongu, gdje je među ostalim bio i osobni liječnik diktatora Mobutua Sese Seka.

'Imala sam sedam godina kada se moj otac priključio religijskom kultu Moral Re-Armament, kojeg je vodio svećenik Franck Buchman. On je bio izraziti protivnik bilo kakvih intelektualnih promišljanja i čak mislim da je bio i homofob. U kultu sam ostala do svoje 15. godine', ovu šokantnu istinu o svom djetinjstvu otkrila je slavna glumica Glenn Close.

Pogledaj i ovo showbuzz dajte im kipić već jednom! Hoće li ovaj film konačno donijeti Oscara legendarnoj glumici? Ona i 27 godina mlađa kolegica napravile golemu transformaciju

Oni su nekoliko puta bili nominirani no Oscara nisu dobili

Njezin je otac bio liječnik i nekoliko je godina proveo radeći u Kongu, gdje je među ostalim bio i osobni liječnik diktatora Mobutua Sese Seka. Za to vrijeme, Glenn Close i njezina braća i sestre živjele su u sjedištu kulta Moral Re-Armament u Švicarskoj.

'Gotovo ništa nam nije bilo dozvoljeno raditi, a atmosfera je bila takva da su nas uspjeli natjerati da se osjećamo krivima ako bi imali bilo kakve 'protuprirodne' želje. Kad živite u grupi koja vam doslovno određuje kako trebate živjeti, što trebate reći i kako bi se trebali osjećati, to na vama ostavlja duboki trag“, povjerila se Glenn Close.

Možete li prepoznati slavna imena iza ovih lica?

Sa 15 godina Glenn Close se vratila u Ameriku gdje je nastavila školovanje, ali vezu s kultom je prekinula tek kasnije, kad je napunila 22 godine. Nije htjela otkriti razloge zašto je napustila kult, već je samo navela kako za taj odgovor nije dovoljan jedan intervju.

Njezin otac je kult napustio 1977. godine i tek nakon 20-ak godina je prvi put s njim razgovarala o tome zašto je natjerao svoju obitelj da se priključi fundamentalističkom svećeniku i njegovim sljedbenicima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene