Mnogi se pitaju

Pula film festival 'posudio' logo od mladog Noir festivala?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Oba loga ispisana su na isti način, a društvene mreže 'bruje' o tome kako je slavni festival 'posudio' kreativno riješenje od jednog puno mlađeg festivala.

Tijekom ovog tjedna su društvenim mrežama krenuli komentari o tome kako logo ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli jako podsjeća na logo Noir festivala iz Zagreba od prije nekoliko godina.

>> Australski hard rock bend Airbourne na INmusic festivalu!

Naime, i logo iz 2010. godine logo je ispisan prosijavanjem svjetlosti kroz rupice, točnije kroz perforiranu površnu na isti način na koji su se nekad stvarali filmovi.



'Nama su naši fanovi ukazali na logo koji je sličan našem, zapravo je gotovo identičan logo Pula filmskog festivala koji traje već 60 godina i Naoir festivala koji je relativno mlad i traje tek tri godine. To nas je neugodno iznenadilo da jedan festival koji tako dugo traje i ima toliko sredstva te se financira i od strane države pa napravi nešto tako nekreativno, ali nam i na neki način imponira, samo smo malo zbunjeni nakon ovog svega, ne znamo je li to slučajnost ili namjerno. Nitko nam se još nije očitovao iz Pula film festivala', komentirala je Ana Gojanović iz organizacije Noir festivala za Dnevnik.hr.

Pogledaj i ovo showbuzz Četvrto izdanje Ian Rankin otvara ovogodišnji Noir Festival!

Na pitanje očekuju li da im se jave iz organizacije Pula film festivala, odgovaraju:'Bilo bi nam drago da nam se jave. Ne želimo s nikim zatvarati vrata komunikacije, u dobrim smo odnosima s brojnim festivalima u Hrvatskoj i regiji'.


'Kad 60-godišnji Pula festival 'citira' logo mladog Noir festivala, onda znači da je naša dizajnerica odlično odradila posao! Bravo Booboo Modrinić!',
stoji i na službenoj stranici Noir festivala.

Stoga se postavlja pitanje je li svaka sličnost slučajna ili se festival s dugom tradicijom inspirira snagom i kreativom mladog festivala?

Što vi mislite? Ostavite nam svoje mišljenje u komentarima!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene