Tko su pobjednici?

Proglašeni pobjednici 67. festivala u Cannesu!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Žiri 67. filmskog festivala u Cannesu proglasio je pobjednike ovogodišnjeg Cannesa ne priredivši posebna iznenađenja.

Glavna nagrada, Zlatna palma za najbolji film opravdano je završila u rukama turskog filmaša Nuri Bilgea Ceylana za njegovu epsku, gotovo 200-minutnu dramu 'Zimski san' ('Winter Sleep').

Pogledaj i ovo showbuzz Iskreno Progovorila o hororu u sandalama: 'Nisam ništa osjetila!'

FOTO Senzacija u žutom: Svi pogledi bili su uprti u nju!

'Ovo je veliko iznenađenje za mene, presretan sam', rekao je Ceylan nakon što su mu nagradu predali Quentin Tarantino i Uma Thurman pa nastavio, 'zahvaljujem se žiriju i festivalu, a nagradu posvećujem svim mladim Turcima koji su prošle godine izgubili svoje živote'.

Grand Prix je osvojila Alice Rohrwacker za dramu 'Le Meraviglie' ('The Wonders').

Dolan kao najmlađi autor u konkurenciji (25 godina) podijelio je Nagradu žirija s Jean-Luc Godardom, najstarijim filmašem u konkurenciji (83 godine). Sjajna Dolanova obiteljska drama o odnosu 'white trash' majke i njezina sina adolescenta s ADHD poremećajem i Godardov 3D film u kojem glumi njegov pas nagrađeni su ex aequo za svoje filmove.

Najboljim redateljem proglašen je Bennett Miller za vrlo dobru dramu 'Foxcatcher' kojoj se smiješe i nominacije za Oscara.
Andrey Zvyagintsev i Oleg Negin u Rusiju nose nagradu za najbolji scenarij. Drama 'Leviathan' inspirirana Knjigom o Jobu, otrovno je zabavan portret današnje Rusije ogrezle u korupciji i oštra kritika političke i crkvene vlasti kroz priču o malom čovjeku koji se bori za svoja prava negdje u ruskoj provinciji.

Najboljim glumcem proglašen je britanski karakterni glumac Timothy Spall za portret Williama Turnera, engleskog slikara, grafičara i preteče impresionizma u biografskoj drami koju potpisuje Mike Leigh, dok je najboljom glumicom proglašena Julianne Moore za ulogu glumice u Cronenbergovoj sirovoj satiri Hollywooda 'Maps to the Stars'.


 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene