Kandidat za Oscara

Ovaj film je napravio što nijedan drugi nije od 1981.!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U tijesnoj konkurenciji filmova za ovogodišnje Oscare je mnogo izvrsnih filmova, a 'Silver Linings Playbook' je prikupio čak osam nominacija.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!'

Pogledaj i ovo showbuzz Tek sad procurilo van! Drama na Oscarima - A sve zbog jedne haljine!

'Silver Linings Playbook' ( 'U dobru i zlu') ,kojeg je režirao David O.Russell , je priča o Patu (kojeg tumači Bradley Cooper), čovjeku koji je izgubio sve –posao, kuću i suprugu. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Rober DeNiro i Jacki Weaver) , ali nezadovoljan time odluči učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život. Upoznaje misterioznu djevojku Tiffany (Jennifer Lawrence), koja i sama ima mnogo problema , ali mu i odluči pomoći da vrati svoj stari život ako on zauzvrat pomogne njoj.

>> Najglamuroznija noć UŽIVO na Novoj TV!

Komedija je osvojila mnoge, a zahvaljujući osam nominacija, 'Silver Linings Playbook' napravio je nešto što nijedan film u posljednje 32 godine nije napravio!

Naime, film ima četiri nominacije u glavnim kategorijama: za najbolju mušku ulogu nominiran je Bradley Cooper, za žensku Jennifer Lawrence, Robert DeNiro natječe se za kipića za najbolju sporednu mušku ulogu, a Jacki Weaver za najbolju žensku sporednu ulogu.

Iako ima nominacije i u drugim kategorijama (nominiran je i za najbolji film), ovakav uspjeh u glumačkim kategorijama posljednji put je zabilježen 1981. godine, kada je slično ponovio film 'Reds'. Osim toga, uz 'Silver Linings Playbook', samo 14 filmova u povijesti je uspjelo prikupiti nominacije u svim glumačkim kategorijama!

Zanimljivo je kako je i Jennifer Lawrence dobila ulogu Tiffany. Redatelj David O.Russell jednom prilikom je rekao kako je za tu ulogu htio nekog starijeg i iskusnijeg od 23-godišnje Lawrence. Za ulogu su se natjecale Elizabeth Banks, Kirsten Dunst, Rooney Mara, Rachel McAdams, Olivia Wilde i druge, ali Russell tvrdi da nije bio baš siguran koga odabrati. I onda se javila Jennifer - i 'bila' je na audiciji putem Skypea, i to se javljala iz roditeljskog doma u Kentuckyju!

'Ima posebnu kvalitetu, i ostavlja dojam starije osobe nego što zapravo jest. Njezin dob ne predstavlja problem, jako je posebna glumica i drago mi je da je upravo ona utjelovila Tiffany', rekao je David O.Russell.

>> O filmu koji je dobio najviše nominacija za Oscara

Inače, uz 'Silver Linings Playbook' za najbolji film godine nominirani su 'Lincoln', 'Life Of Pi','Les Miserables', 'Argo' , 'Amour', 'Zero Dark thirty', 'Django Unchained', te 'Beasts of the Southern Wild'.

Svečanu dodjelu Oscara ® pratite UŽIVO ekskluzivno na Novoj TV 24. veljače u 1 sat nakon ponoći, kada će studio Nove TV postati vaša ulaznica u Hollywood.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene