ptičji kostim

VIDEO Trash uloga ga je obilježila - Hoće li se uspjeti spasiti?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Većinu filmova nominiranih u kategoriji za najbolji film već smo upoznali, a sada je red došao i na glavnog favorita.

Film 'Birdman' već je briljirao na nedavnoj dodjeli Zlatnih globusa, pa nije ni čudno što se spominje kao glavni favorit za Zlatni kipić. Dobio je čak 9 nominacija za Oscara među kojima su kategorije za najbolji film, najboljeg redatelja, originalni scenarij, glavnog glumca, sporednog  glumca, sporednu glumicu, kameru, montažu zvuka, te miks zvuka.

Pogledaj i ovo showbuzz Favorit za Oscara Bivši miljenik Hollywooda - 'To je priča o svakome od nas'

Film 'Odrastanje': Trebalo im je 12 godina, ali ono što su postigli je revolucija!

'Birdman' ili 'Neočekivana vrlina neukosti' mračna je komedija o glumcu kojega je utjelovio Michael Keaton. Fantastična je to satira show business svijeta čiji je glavni junak Riggan Thomson (Keaton) glumac kojeg svi već godinama gledaju isključivo kao superjunaka Birdmana zbog specifične trash uloge koju je jednom odigrao. Kako bi se napokon odlijepio od ptičjeg kostima, posrnuli Riggan planira postaviti predstavu na Broadwayu. Za nju je sam napisao scenarij, njezin je redatelj te jedan od glumaca. No, put do ponovne slave sve je samo ne lak. U danima prije premijere bori se protiv vlastitog ega i pokušava spasiti obitelj, karijeru i samoga sebe.

U filmu glume i Zach Galifianakis, Naomi Watts, Emma Stone dobila je nominaciju za najbolju sporednu žensku ulogu, dok je Edward Norton dobio i onu u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu'.

Film je režirao Alejandro G. Inárritu (Babel, Amores Perros), a scenarij su napisali Alejandro G. Inárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. i Armando Bo. Pogledajte trailer filma ako već niste i podijelite s nama svoje mišljenje – ima li Birdman šanse osvojiti titulu 'Filma godine'?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene