Žena koju mrzite

Vječna emigrantica razapeta između njemačke i turske kulture

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nursel Kose, poznatija kao Keriman, zbog svoje se uloge susrela i s proklinjanjem, no vremenom gledatelji sve više vole njezin lik.

Keriman iz serije Tuđi život koju gledamo na Novoj TV, neosporno je jedan od fenomena s ekrana ove sezone. Neke živcira pa je proklinju, neki je žale i daju joj za pravo. Ali Nursel Kose, koja utjelovljuje lik, kaže, svojim stavom u privatnom životu prava je suprotnost od onoga kakvom je oni vide

Pogledaj i ovo showbuzz Novi zapleti TUĐI ŽIVOT Ozkan napada tjelohranitelja

Keriman na stranu, tko ste zapravo vi? Jeste li udani? Imate li djecu?

Imam stalnu vezu koja traje devet godina.

Zašto se ne udate?

Brak je zanimljiva institucija. Uvijek sa strahom gledam na nju. Pomalo sam hendikepirana što se tiče braka. Opuštenija sam pri pomisli da u najgoroj situaciji svatko može spakirati svoj kovčeg i otići.

Zašto?

To je zacijelo izbor koji je donijela ova neustaljenost. Nikad nisam bila žena koja se uklapala u norme. Ali svog dragog zovem suprugom. On je njemački violinist. Zbog mene je došao u Tursku. Ovdje je oformio orkestar koji svira suvremenu glazbu.

Ne osjećate li čežnju za djecom?

Ne. I tako sam teta i bratovoj i sestrinoj djeci. Od njih sam vidjela koliko je majčinstvo teško zanimanje.

Imate veze s njemačkim Turcima…

Napola. Ja sam iz Malatje. Tata mi je radio za Državne željeznice, mama je bila domaćica. Kad sam sa 17 godina dobila pravo upisa na fakultet, otišla sam starijoj sestri u Njemačku i studirala arhitekturu. Ali gluma mi je stalno bila na pameti. Počela sam s kazalištem. Ondje sam osnovala Kabare strankinja. Ustrajala sam na misijama poput obrane prava manjina u umjetnosti i otvaranja vrata tolerancije među različitim društvima. Sad sam u Turskoj, kako ti kažeš, jedna od onih njemačkih. Percipiraju me kao emigranticu. A u Njemačkoj mi opet govore turska emigrantica. Znači, takva mi je sudbina. Ali ne vrijeđa me to.

Imate nagrade, Zlatne naranče i gomilu filmova i serijala iza sebe. Ali pravu slavu stekli ste nakon četrdesete sa serijom Tuđi život. Smatrate li da kasnite?

Svaki glumac ima neke prijelomne točke. Vjerujem da sam i u prijašnjim poslovima dobila nešto zauzvrat, no ekran nije poput filmskog platna, dostupniji je širokim masama.

Za razliku od Keriman koju utjelovljujete na ekranu, za vas se govori da imate i neku vamp-stranu...

Ne znam, ti mi reci! Nisam nešto previše vamp. Ali i Keriman muškarci smatraju seksi. Ima čak i onih kojima se sviđa način na koji jede.

Smatrate li vi da ste seksi?
Lijepa sam žena. Pazim na svoj fizički izgled. Smatram da od prazne ljepote nema nikakve koristi. I pamet je potrebna! E, a i pametna sam žena. Rijetko se nalazi kombinacija tog dvoje. Zacijelo mi zbog toga govore da sam seksi.

Samopouzdani ste...

To sam polako naučila pomalo i u inozemstvu. Postoji li nešto uspješno u vezi sa mnom, najprije bih ja to trebala vidjeti.

Što vam se kod vas najviše sviđa?

Oči i noge... Ali kamo vodi ovaj razgovor?

Sramite li se govoriti o seksu?

I o spolnosti se, kao i o svemu, može govoriti. U inozemstvu se djeca od osmog razreda obrazuju u vezi s time. I odgajaju se zdraviji pojedinci. Ondje možeš hodati polugol, nitko te ne gleda. Kod nas žene opterećuju gomilom stvari poput zabrana, tabua i kulture. Žena je uvijek primorana čuvati se i pokrivati. Međutim, potrebno je i da se naši muškarci obrazuju. Smatram da u našem društvu postoji neka deprivacija što se tiče spolnosti.

Koristite zarazne riječi kao što su oyro (euro), idiot, teleći mozak. Je li to vaše ili scenaristovo umijeće?

Još od prve epizode liku sam dodala malo germanizma i takvih izraza. I u scenarij je dodan taj tip riječi. To Keriman čini likom koji kao da je vidio svijeta usred vlastitog pomanjkanja manira.

Koliko od lika ste baš vi?

Samo ta energija. Nemamo baš nikakvih drugih sličnosti.

Možete li biti loši kao Keriman?

Svi možemo biti loši kao Keriman. I ja Keriman nikad nisam pristupala kao lošoj. Ona je sama žena, udovica. Teško se uzdržava. Ne zna voljeti. Ne voli ni sebe. Sama je sebi najveći neprijatelj. Treba je žaliti. I katkad se događa da joj dajem za pravo. U svakoj kući postoji jedna Keriman.

Kakve su reakcije na ulici?
U početku sam se jako bojala. Prvo su me proklinjali. Ali s vremenom su zavoljeli lik. Sad ga žale i pokazuju razumijevanje.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene