Poslušajte

Nora Fora - Strašni Lav inspirirala američki bend da napišu pjesmu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Za svoj projekt Saša je okupio brojne američke zvijezde!

Bubnjar Saša Maček, koji je bio iznimno angažiran tijekom kampanje za malenu Noru Šitum, osnovao je svjetsku udrugu za borbu protiv raka 'Beat Up Cancer'.

>> Majka Nore Šitum: To da vrijeme liječi sve rane, ne stoji u praksi, svakim je danom teže

Pogledaj i ovo Zaklada za Noru Šitum - 3 Jedinstveno glazbeno iskustvo Uzbudljiva noć ispunjena glazbom i emocijama obasjat će Kerempuh krajem rujna!

Za svoj projekt Saša je okupio brojne američke zvijezde, a među njima se našao i bend The Siege koji su napisali pjesmu 'Now You're Free' ili 'Sad ste slobodni'. Pjesma, koja je svojevrsna himna udruge, premijerno će biti objavljena 10. srpnja.

Udrugu 'Pobijedi rak' pokrenuo je kako bi pomogao bolesnoj djeci diljem svijeta. Podsjetimo, Saša je nekadašnji bubnjar grupe Voodoo Lizards koji je otišao u SAD kako bi se probio na svjetsku glazbenu scenu.

Saša Maček: 'Ovo nije samo pjesma za Noru, ovo je pjesma za sve lavove... Malog Jakova, Jana, Emu...'


'O samoj zakladi sam počeo razmišljati kad sam u svibnju prvi puta posjetio odjel na onkologije i kada sam vidio svu tu malu dječicu kako pate i kako se bore za svaku sekundu svog života. Mislim da kao muzičar ili netko tko se bavi javnim poslom treba ostaviti na kraju dana i pozitivnu poruku, pošto je i moja majka preboljela rak nakon tog dana sam odlučio da ću svaki svoj rad, svirku, svoj kontakt posvetiti malim lavovimai, ispričao je Saša za Dnevnik.hr kako je došao na ideju o ovakvom projektu.

Maček je otkrio i s kim je trenutačno u pregovorima za suradnju: 'Moja ideja o zakladi kao što sam rekao živjela je u meni nekoliko mjeseci, nakon što sam dobio poziv od Đane i kada pokrenuli cijelu lavinu, znao sam da je moja snaga u toj priči sve jača i jača. Nakon što je Nora preminula, bio je velik udarac za mene i tu sam znao da moram njeno ime održati i njenu priču širiti dalje. Došao sam u Ameriku, svi moji prijatelji iz muzičke industrije su saznali od mene za njenu priču i o ideji da se kao muzičari ujedinimo i napravimo nešto. Odaziv u tri tjedna je bio strašan, od muzičara Lady Gage, Selene Gomez, Boys Like Girls, glumaca... Iz dana u dan sve više i više izvođača i ljudi iz svjetske glazbene industrije mi se javlja da žele biti ukljuceni u to sve. U pregovorima smo sa par velikih imena koja bi nas podržala u radu'.

Naposljetku je dodao: 'Ovo nije samo pjesma za Noru, ovo je pjesma za sve lavove... Malog Jakova, Jana, Emu... To je Vama u čast, klinci! Koliko god niste s nama, vi ste svuda oko nas. Hvala Vam što ste postojali i što ste meni promjenili svijet i što ste mi pokazali koliko u životu nije važno se zamarati nekim glupim stvarima nego ste mi pokazali da u svakom trenutku života ima mjesta za pozitivno.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene