Ususret Grammyju

Je li vrijedilo? Ovo su najskuplji video spotovi svih vremena!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Video spotovi nose znatan dio popularnosti određene pjesme, stoga i ne čudi što velike zvijezde ne škrtare na njihovoj produkciji.

Tijekom godina u glazbenim spotovima vidjeli smo sve i svašta, a sve u ime inovacije i kreativnosti. Dok su neki izvođači, poput Davida Bowiea koji je potrošio 12.99 dolara na spot za pjesmu 'Love iz Lost' odabrali snimanje u stilu 'kućnog uratka', neki su, poput Michaela Jacksona i Madonne, potrošili milijune dolara na produkciju. Donosimo listu najskupljih glazbenih video ostvarenja:

Pogledaj i ovo showbuzz Pogledajte video Nastupi na Superbowlu oduševljavaju milijune gledatelja!

Beyonce i Jay Z na tronu - I službeno NAJMOĆNIJI PAR!

Michael i Janet Jackson, 'Scream' (1995) — 7 milijuna dolara

Ovaj futuristički SF spot uključuje elemente japanskih animea i pop kulture. 'Scream' je ujedno bila prva pjesma u povijesti koja je debitirala na jednom od prvih pet mjesta Billboardove top ljestvice, a spot je osvojio MTV Video Music Award za najbolji plesni video 1995. i nagradu Grammy za najbolji kratki glazbeni video. Većina novca utrošena je na izradu jedanaest različitih setova, kompjutersku grafiku, šminku i koreografiju.

Britney Spears, 'Work B----' (2013) — 6.5 milijuna dolara

Epska koreografija, mijenjanje lokacija, osebujna garderoba, specijani efekti i posrnula zvijezda u misiji ponovnog osvajanja trona.

Madonna, 'Die Another Day' (2002) — 6.1 milijuna dolara

Kraljica popa senzacionalna je u crnoj (zločestoj) i bijeloj (dobroj) verziji, a hit se našao u ulozi glavne pjesme za istoimeni nastavak filma o Jamesu Bondu.

Madonna, 'Express Yourself' (1989) — 5 milijuna dolara

Video u režiji Davida Finchera osvojio je nagradu za najbolju režiju na dodjeli MTV nagrada 1989.

Madonna, 'Bedtime Story' (1995) — 5 milijuna dolara

Video spot je pun nadrealnih prizora i kulturoloških referenca, a uvršten je u postav njujorškoga Muzeja modernih umjetnosti.

Michael Jackson, 'Black or White' (1991) — 4 milijuna dolara

Spot započinje scenom u kojoj zvijezda filma 'Sam u kući' Macaulay Culkin pleše i svira gitaru, a u spotu možemo vidjeti Tyru Banks te revolucionarne efekte morfoze. Kada je premijerno prikazan na TV-u vidjelo ga je 500 milijuna ljudi.

Puff Daddy, 'Victory' (1998) — 2.7 milijuna dolara

Redatelj Marcus Nispel je u vrijeme premijere trebao ostati anoniman, a djelo u trajanju od 8 minuta svojevrsna je posveta filmu 'The Running Man'. U spotu gostuje i Dennis Hopper kao diktatora Novog svjetskog poretka i Dannyj DeVito kao reporter uživo

MC Hammer, '2 Legit 2 Quit' (1991) — 2.5 milijuna dolara

Mariah Carey ft. Jay Z, 'Heartbreaker' (1999) — $2.5 milijuna dolara
Zahvaljujući ovoj pjesmi i jednostavnoj, tipično ženskoj radnji spota, Mariah se utaborila na velikom broju prvih mjesta top ljestvica širom svijeta.

Busta Rhymes, 'What's It Gonna Be?!' (1999) — 2.4 milijuna dolara

Spot je pun efekata pretapanja iz kapljica vode u metalne kostime i prave figure, a svaki pojedini efekt koštao je 30 tisuća dolara. Video još uvijek drži Guinessov rekord u skupoći vizualnih efekata u glazbenom spotu.

Celine Dion, 'It's All Coming Back to Me Now' (1996) — 2.3 milijuna dolara

Pjesmu je izvelo čak troje izvođača (Meat Loaf i Pandora's Box), no Celineina verzija postigla je najveći uspjeh. Spot je snimljen u manje od tjedan dana, i to dijelom u gotičkoj vili češkog kralja Ploskovice.

Michael Jackson, "Bad" (1987) — 2.2 milijuna dolara

Snimanje 18-minutnog kratkog filma trajalo je 6 tjedana, autor spota je pisac i scenarist Richard Price, a režirao ga je Martin Scorsese.

Backstreet Boys, 'Larger Than Life' (1999) — 2.1 milijuna dolara
Radnja spota odvija se u futurističkom svijetu i uključuje složene posebne efekte i animaciju, ali i plesni dio.

Guns N' Roses, 'November Rain' (1993) — 1,5 milijuna dolara

Epski, 9-minutni uradak pravi je mali film za sebe, a posebno se pamti po nastupu manekenke Stephanie Seymour, koja se pojavljuje u vjenčanici. Pjesma i video su dio legendarne glazbene trilogije, uz spotove “Don’t Cry” i “Estranged“.

Uz navedene spotove, među najskuplje spadaju i spot za pjesmu 'Unpretty' grupe TLC, video uradak 'She’s a Bitch' Missy Elliott , 'Miami' filmskog glumca Willa Smitha te 'Estranged' grupe Guns N' Roses.

Koji video spot vam je najdraži?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene