Rock mjuzikl

Antigona-Prockletstvo Roda - projekt koji je ujedinio mlade i iskusne glazbenike

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

'Namjera je bila napraviti djelo za uši, oči i dušu'.

Antigona-Prockletstvo Roda, jedan od prvih hrvatskih rock-mjuzikala, koji je nastao u produkciji glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar uz suradnju Teatra na Trešnjevci (Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1) gdje će biti i premijerno izveden 4. travnja 2013. u 20 sati.

>> Achromatic Attic: 'Kad narastu' zvučat će bolje i od Arctic Monkeysa

Pogledaj i ovo PR Rock&OFF Iskonova nagrada publike Glasom za omiljenog izvođača do vrijednog Bowers&Wilkins Zeppelin zvučnika!

Tragedija o Antigoni dobro je poznata mnogima, ako nikako, onda iz obavezne lektirne zbirke, a sa sigurnošću se može reći i da je srednjoškolskoj populaciji nedovoljno razumljiva. Jedan od glavnih ciljeva Medley Teatra je osuvremenjivanje i, prvenstveno mladima, približavanje djela svjetske i nacionalne književne baštine glazbeno-scenskim djelima. Ono iza čega Medley stoji potpuno je nov pristup glazbi, koja, ne podilazeći nikome, objedinjuje brojne stilove. U njoj su elementi klasike, rocka, modalne tonske građe, zborsko pjevanje, te stari grčki napjevi.

Namjera je bila napraviti djelo za uši, oči i dušu. Važno je napomenuti da je ovaj projekt nastao u suradnji brojnih amatera i profesionalaca, kako izvođača tako i popratnih struka. Autorski tim čine: Ivana Matas Zorica – adaptacija književnoga teksta i tekstovi za songove, Marijana Matešić Jerković – redateljica, dramaturginja predstave i vokalni pedagog, te Trpimir Jerković – autor glazbe (Gibonni, Boris Novković i dr.). Nositelji glavnih uloga mladi su amateri koje su podržali i renomirani glazbenici hrvatske rock-scene: Toni Lović - gitara (Zabranjeno pušenje), Berislav Blažević-Bero - klavijature ( Parni valjak), Romeo Krželj - bas (Crvena jabuka, Massimo), Robert Boldižar – violina (Zabranjeno pušenje), Nenad Borić – bubanj (Crno perje), Mario Vincek – el. i acc. gitara (Maja Blagdan).
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene