Rock nije mrtav!

Achromatic Attic: 'Kad narastu' zvučat će bolje i od Arctic Monkeysa

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dosta vam je pop pjevačica, cajki i 'Gangam Stylea'?

Predstavljamo vam jedan domaći, a dovoljno dobar da jednog dana postane i svjetski rock bend - Achromatic Attic.

Pogledaj i ovo showbuzz Odličan nastup! Dok svira Achromatic Attic svi su 'veseli, razdragani i glasni'

Ovi 'klinci', koji su svjetlo dana ugledali početkom devedesetih godina dok je još žario i palio legendarni Kurt Cobain, danas su perspketivne 'mlade nade' domaće rock scene za koju morate priznati kako se u posljednje vrijeme uljuljala u blagu dosadnost i dosljednost.

>> Hit hitova! Grudi, stražnjice i žestok zvuk u spotu Crne Gore za Eurosong

Ako ćemo ih baš secirati na detalje - u njihovoj glazbi možete osjetiti utjecaj Arctic Monkeysa, ali i Jack Whitea iz svih faza - The White Stripesa, The Dead Weathera, The Raconteursa. Neke pjesme imaju 'veseliji' ritam koji podsjeća na legendarne Kinkse ili energični zvuk post-hardcore benda At the Drive-In.

'Don't Get Me Wrong', ali ne bismo ovaj bend nazvali 'hrvatskim Arctic Mokeysima' jer ovi dečki nikako nisu nečija kopija, samo garage bend koji je pao pod dobar utjecaj.

Ne postoji recept za slavu, a oni to ni ne traže. Zapravo, jedino što im je u interesu da izdvojite svojih nekoliko minuta, odete na YouTube i poslušate jednu od njihovih pjesama.

Naravno, mi smo tu da vam i to olakšamo pa vam donosimo cijeli EP gore u videu. Valja istaknuti i to da dečki sami pišu svoje tekstove i glazbu pa čak i covere za EP-ove.

ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE:

Achromatic Attic je alternative/garage rock bend iz Zagreba osnovan 2009., a u trenutnom sastavu svira od travnja 2010. godine. Bend čine Dino (vokal i ritam gitara), Matt (prateći vokal i bas), Mislav (solo gitara) te Domo (prateći vokal i bubnjevi). Od tada redovito sviramo po klubovima u Zagrebu i šire.

2009. godine snimamo demo album nazvan "Spleen So Splendid" na kojem se nalazi šest autorskih stvari. U ljeto 2012. ulazimo u studio te snimamo nove pjesme koje planiramo izdati u obliku EP-ova.

'Glassy sweeper' je naš prvi EP, izdan početkom 2013., a sastoji se od četiri pjesme. Materijal je sniman pod vodstvom Marka Mrakovčića u Zagrebu, a masteriran je u Sage Audio studiju u Nashvilleu. EP nailazi na dobre domaće i strane kritike.

Zanimljiv detalj iz biografije: Na engleskoj stranici www.indiebandsblog.com bend biva izabran za najbolji bend te treći u ukupnom poretku za veljaču, u konkurenciji stotina bendova iz cijelog svijeta, a ujedno su i prvi recenziran bend iz Hrvatske.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene