pomeli konkurenciju

Veliki trijumf Hrvata u Los Angelesu: "Ovo je izvanredno"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske' osvojio glavnu nagradu na SEEfestu, a glumci su nagrađeni na Milan International Film Festivalu.

Na 12. izdanju SEEfesta - Filmskog festivala jugoistočne Europe koji se održava u Los Angelesu, nagrada za najbolji film - Grand Prize žirija – „Bridging the Borders Award“ - je pripala Ustavu Republike Hrvatske redatelja Rajka Grlića. Iz Festivala ističu da je ovo „izvanredan i veoma komičan“ ljubavni film o mržnji. Tijekom osam dana održavanja Festivala na Beverly Hillsu, prikazano je ukupno 12 dugometražnih, osam dokumentarnih te 36 kratkometražnih filmova. SEEfest se održava od 2006. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost Jugoistočne Europe.

Pogledaj i ovo showbuzz Predrasude i mržnja 'USTAV REPUBLIKE HRVATSKE' Ljubavna priča o mržnji

Pobjedom u L.A.-u, film Rajka Grlića nastavlja uspješan niz međunarodnih nastupa koji je započeo međunarodnom premijerom u Montrealu 2016. gdje je nagrađen prestižnom Grand Prize of the Americas. Uz cijeli niz nagrada, na netom završenom Milan International Film Festival – MIFF-u, nagrađeni su ponovno i glumci za svoja ostvarenja u Ustavu. Prestižne MIFF nagrade iz Milana odnijeli su Ksenija Marinković i Dejan Aćimović kao najbolji sporedni glumci čime se Ustav kandidirao za Najbolji film o čemu će publika odlučiti na projekciji 31. svibnja.

U glavnim ulogama u filmu pojavljuju se Nebojša Glogovac, uz već spomenute Kseniju Marinković i Dejana Aćimovića te Božidar Smiljanić. Scenarij potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem, a ostalu autorsku ekipu čine direktor fotografije Branko Linta, skladatelj Duke Bojadziev, scenografkinja Željka Burić, kostimograf Leo Kulaš, montažer Andrija Zafranović, majstorica maske Ana Bulajić Črček, majstor zvuka Nenad Vukadinović i dizajner zvuka Srdjan Kurpjel. U ulozi producenta našao se Ivan Maloča.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene