Eurosong drama

SKANDAL Ukrajinka opjevala tragediju iz 1944. i razbjesnila Ruse

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Stranci dolaze u vaše kuće, ubijaju vas i govore nismo mi krivi. Gdje vam je razum, gdje vam je srce?', poručila je Jamala Rusima.

Kontroverzna predstavnica Ukrajine na Eurosongu izazvala je veliki skandal u Rusiji. Naime, Susana Jamaldinova, umjetničkog imena Jamala, pobijedila je na ukrajinskom natjecanju sa pjesmom nazvanom '1944'.

Pogledaj i ovo Loreen ovo je stvarno velika stvar! Malo je poznato da je Loreen ove godine na Eurosongu nastupila u kreaciji splitske dizajnerice!

Direktna je to aluzija na sovjetski progon manjinske skupine Tatara sa Krima. Dio teksta pjesme koji kaže: 'Stranci dolaze u vaše kuće, ubijaju vas i govore nismo mi krivi. Gdje vam je razum, gdje vam je srce? Čovječanstvo plače. Mislite da ste bogovi, a svi umiru. Ne gutajte naše duše', izazvao je veliki skandal u Rusiji.

Odbor za medijsku politiku Dume uputio je otvoreni protest komisiji Eurosonga, tražeći da se Jamala diskvalificira s natjecanja zbog kršenja pravila. Politika Eurosonga je takva da pjesme koje se natječu ne smiju nositi nikakve političke poruke. Rusi smatraju da proces glasanja farsa osmišljena da uvrijedi Ruse. Jamala, s druge strane, kaže da pjesma govori o svemu što je prošla njezina obitelj.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene