Glumice velikog srca

Hoće li Emma Watson uskoro zasjeniti Angelinu Jolie?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Poznatu glumici i humanitarku Angelinu Jolie još uvijek nitko nije skinuo s trona, no Emma Watson joj se opasno približava.

Ukoliko vas se uspoređuje s jednom od najpoznatijih svjetskih glumica i ambasadorica poput Angeline Jolie znate da ste na dobrom putu da ostvarite društveno važnu ulogu. Emma Watson prošle godine imenovana je UN-ovom ambasadoricom dobre volje. Nedavno je predstavila i svoju kampanju pod nazivom 'HeForShe', potičući ljude da se zalažu za prava žena i ravnopravnost spolova.

Pogledaj i ovo Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Iznenadila izgledom Postala plavuša: Nakon medijskog rata s bivšim mužem Jolie neprepoznatljiva na setu

'Prilika da napravim razliku nije mogućnost koju ima svatko, a ženska prava su usko vezana uz sve ono što sam ja kao osoba. Ovu izvanrednu priliku nemam namjeru uzimati olako.'

Glumica poznata po ulozi mlade čarobnjakinje Hermione u Harry Potter filmova u prošlosti je promovirala važnost obrazovanja djevojaka od malih nogu. Tijekom svog angažmana posjetila je Bangladeš i Zambiju.

Iako polako postaje poznata po svom humanitarnom radu još uvijek nije zasjenila svoju stariju kolegicu Angelinu Jolie koja je nedavno posjetila Grčku kako bi pomogla migrantima. Osim toga, ona je također i donatorica UNHCR-a. Donirala je za mnoge aktivnosti u Africi, Aziji, Srednjem Istoku, Balkanu i Americi. Vrlo često je upravo ona koja prva odgovara na zamolbe UNHCR-a za potporom i hitnim intervencijama. Sama pokriva sve troškove kad ide na misije s UNHCR-om, a ti doprinosi sada iznose više od tri milijuna dolara.

Dok je 39-godišnja Jolie prema jednoj anketi proglašena prvom ambasadoricom svijeta, zahvaljujući njenom radu koji uključuje kampanju protiv silovanja i ulogu specijalnog izaslanika UN-a, mlada Emma Watson se našla na drugom mjestu, ali i na dobrom putu da postane nova Angelina Jolie, kako zbog svog humanitarnog rada, tako i zbog svoje profinjenosti i glumačkih sposobnosti.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene