Velika humanitarka

Slavna glumica stigla u Grčku kako bi pomogla migrantima

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tisuće migranata na grčko-makedonskoj granici iščekuju sutrašnji početak samita u Briselu nadajući se otvaranju granica. Njihove nade su uzaludne jer bi se na samitu trebao zaključiti ranije postignuti dogovor s Turskom kojim se smanjuje priljev izbjeglica u Europu.

Dug je red za sendvič i jaje. Bez obzira na sve: blato, mokre šatore, bose noge, tisuće izbjeglica na grčko-makedonskoj granici i dalje čekaju u nadi da će se granica otvoriti.

Pogledaj i ovo Angelina Jolie i James Haven - 2 povukao se Prošle su 24 godine otkako je poljubac Angeline Jolie s bratom zgrozio javnost, evo što se dogodilo s njim i gdje je nestao poslije toga skandala!

"Sve što želimo su jednostavne stvari: samo život bez rata. Moj sin od tri godine igra se puškama i oružjem, to su njegove igračke. Želim da moje dijete ide spavati i budi se s normalnim pričama, s glazbom, kao i sva druga djeca."

U Idomeni bi mogla doći i filmska zvijezda, te posebna izaslanica UN-a za izbjeglice Angelina Jolie. Nakon što je jučer bila sa sirijskim izbjeglicama u Libanonu, sada je stigla u grčki Pirej. Odmah je privukla pozornost svih medija, pa se stvorila prevelika gužva.

Poziv na pomoć izbjeglicama uputio je i papa Franjo. "Kako je moguće da tolika patnja može zadesiti nevine muškarce, žene i djecu? A kada pokušaju ući negdje drugdje zatvaraju im vrata. I stoje ondje, na granici jer su mnoga vrata i mnoga srca zatvorena. Današnji migranti trpe hladnoću, glad i ne mogu ući, ne osjećaju da su dobrodošli. Sviđa mi se čuti za narode, vođe koji otvaraju srce i otvaraju vrata!"

Vrata prema Europi čvrsto su zatvorena. Na granicu su poslani i makedonski specijalci Tigrovi.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene