Boris Banović kao dizajner: 'Ipak sam malo više nego drugi na udaru kritika'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Fashion Guru se odvažio i dizajnirao svoje prvu kolekciju! Boris Banović premijerno će predstaviti mušku kolekciju na ovotjednom Fashion.hr-u.

Poznati domaći modni kritičar Boris Banović po prvi će se puta naći u ulozi modnog dizajnera na nadolazećem FASHION.HRu, a povodnom njegove prve muške kolekcije smo popričali s njom o njegovoj novoj ulozi dizajnera.

Pogledaj i ovo showbuzz Modni dizajner Fashion Guru se primio igle i konca!

Kako to da si se tek sad odlučio promovirati vlastitu modnu liniju?

Već duže imam svoj brend, točnije od 2007. kada sam i izbacio prvu kolekciju, nakon toga odlučio sam da se samo posvetim šivanju po mjeri što se pokazalo dosta uspješnim. Pridobio sam zadovoljne klijente iz poslovnog svijeta jer kako kažu, pojednostavnio sam im život. Oni samo nazovu i kažu Boris trebaju mi dva nova odijela i jedan par cipela. Točno znam što imaju u ormaru i jednostavno im nadopunim tj. osvježim njihov look.

>> Fashion Guru se primio igle i konca!

Što te inspiriralo i inspirira i dalje?

Najviše me inspiriraju putovanja, volim Ameriku i njihov užurbani stil života, ali i ležernost tropskih krajeva, ali definitivno me obilježio period od četiri godine kada sam živio u Londonu. On me i modno oblikovao. Ako netko poznaje mušku modu onda su to Englezi.

Za kakvog muškarca je namijenjena ova kolekcija?

Poslovnog, samosvjesnog muškarca koji se ne mora dokazivati, nego već ima svoje mjesto u društvu. On želi biti klasičan, ali istovremeno i moderan.

Gdje će se prvi komadi odjeće moći kupiti?

Za sada se može kupiti u Das Charmes, Tkalčićeva 75. Trgovinu je grupe FDG otvorila prošle godine i sada je nadopunjujemo sa mojom kolekcijom, ali to je samo početak. Das Charmes sprema još noviteta.

Sad kad si realizirao prvu liniju za muškarce, spremaš li i nešto i za žene?

Naravno da ce se to dogoditi, ali kada za to dođe vrijeme. Iskreno, muškarci su puno zahvalniji kao kupci nego žene. Znaju sto hoće i saslušaju savjet bez da kompliciraju, dok žene nikad nisu dovoljno sigurne da je to baš za njih.

Što bi ti, kao Fashion Guru, ali i kao modni dizajner savjetovao svakom muškarcu da mora imati u svom ormaru?

Kao što žene imaju malu crnu haljinu, tako i muškarac mora imati dobro skrojeno crno ili neko drugo tamno odijelo.

Što su za tebe bezvremenski komadi odjeće?

Teško je to reći kada mi je ormar krcat robom, ali definitivno je to dobar baloner za jesen jer ispod njega možete imat najobičniju čak i zaflekanu majicu a da to nitko ne zna. Crni sako nikad neće izaći iz mode, on je i za dan i za noć.

Koji ti je najdraži komad iz vlastite kolekcije?

Kratke jakne retro uzorka koje mogu biti ležerne ako se nose na majicu ili smart ako se odjenu sa košuljom, pa čak i staviti kravatu.

Koliko je zahtjevno bilo napraviti ovu liniju?

Nije to lako, najteže je sve te procese spojiti da idu nekim svojim razumnim tokom. Muška moda je dosta zahtjevna zbog načina šivanja, tu ima puno detalja i postulata kojih se moraš pridržavati ako želiš imati kvalitetan proizvod.

Koliko je cijeli kreativni proces trajao?

Mislio sam ja već prošle godine izaći sa kolekcijom samo nisam bio spreman, tako da se ideja 'pacala' kako bi rekli. Sada sam zadovoljan rezultatom, a nadam se da ce i ostali pronaći nešto s čime će biti zadovoljni.

Kako će tvoje širenje karijere utjecati na tvoj televizijski posao?

Može utjecati samo na još bolje. Gledatelji inMagazina su drugačiji od nekadašnjeg Red Carpeta i oni su me dobro prihvatili, zahvalan sam im radi toga. U kreativnom sam razdoblju. Bila je jedna stanka, gdje sam jednostavno samo odrađivao stvari jer sam bio emotivno isprazan, ali kako se sve mijenja tako je i tom razdoblju došao kraj. Imam još nekoliko projekata, a u inMagazinu za nekoliko tjedna kreće potpuno novi koncept Gurua, s novim ljepšim studijom i još  zabavnijim sadržajem.

Kako za tebe izgleda moderni džentlmen?

To je muškarac širokog razmišljanja, kojem ništa vise nije čudno niti krivo. On shvaća današnjicu i nosi se s njom tako sto ljude oko sebe poštuje i ako može pomogne, ako ne, ide dalje svojim putem.

Smatraš li ti sebe modernim džentlmenom?

Svi koji su me upoznali znaju da sam izuzetno pristojan, možda samo to nisu odlike pravog džentlmena, ali su odlike modernog. Kada bi se muškarci naučili pristojno ponašati prema ženama i prema okolini, svijet bi bio puno ljepši.

Što bi bio 'prepoznatljiv potpis' tvoje linije 2B?

Umjerene linije kroja, zagasite boje, retro uzorak i ono sto je danas neizbježno, tenisice.

Maštaš li o tome da jednog dana radiš za veliku dizajnersku kuću ili si više za ovakve samostalne kreativne projekte gdje si 'sam svoj šef'?

Ma kakvo maštanje, uopće me to ne interesira. Ja sam svoj put kada sam radio za velike firme odradio. Definitivno volim biti sam svoj šef, to nije baš lako, pogotovo u današnjoj situaciji, ali zbog vlastitog mira je dobro za mene. Sam biram projekte u koje se upuštam i s kime ću raditi, zbog toga sam jako zahvalan i sretan. Koji put ispadnu dobri, a koji put odu krivo, al ja stojim i iza tih propalih projekata. Sve je to škola.
 
I za kraj, u petak imaš prvu reviju, jesi nervozan i uzbuđen zbog toga?

Nisam jako nervozan, ali uzbuđen jesam. To je posve normalno ipak sam malo više nego drugi na udaru kritika, samo ako si siguran u sebe i možeš ocijeniti da si dobro obavio posao, onda sam ok.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene