Zbogom!

Preminula Anita Pallenberg! Legendarna ljubavnica Rolling Stonesa i filmska muza Relje Bašića

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumica i bivša manekenka Anita Pallenberg preminula je u 74. godini života.

Anita Pallenberg preminula je u 74. godini života, a vijest o smrti prenijela je njezina bliska prijateljica Stella Schnabel na društvenim mrežama, gdje se oprostila od nje uz zajedničku fotografiju. "Nikad nisam upoznala ženu poput tebe, Anita", napisala je Schnabel na Instagramu. Pallenberg je pozornost javnosti privukla svojim vezama s članovima Rolling Stonesa. 1965. upoznala je Briana Jonesa s kojim je bila dvije godine. Zatim je od 1967. do 1980. godine hodala s Keithom Richardsom s kojim je imala troje djece, a dugo se šuškalo i da je imala aferu s Mickom Jaggerom, iako su oboje to žustro opovrgavali.

U svojim memoarima, Richard je otkrio da su on i Anita, isto kao i Anita i Jones, imali turbulentnu vezu. Oboje su tada bili ovisnici o heroinu, a jednom su skoro završili u zatvoru jer su uhvaćeni u Torontu s drogom. Nakon razvoda s Keithom, Anita se "skinula" s droge te je nastavila živjeti "čista". Sredinom devedesetih diplomirala je modni dizajn u Londonu, a početkom 2000. se vratila glumi te se pojavila u filmovima "Mister Loney" i "Cheri". Najdraži hobiji bili su joj vrtlarstvo i slikanje.

1969. godine Anita je glumila u filmu "Michael Kohlhaas" s našim Reljom Bašićem, a glumili su supružnike. "Anita i Keith su bili stalno na drogama i stalno su me nagovarali da probam, ali ja nisam htio jer sam se bojao da ću završiti u zatvoru", rekao je Relja. 

 

I have never met a woman quite like you Anita.

A post shared by Stella Madrid (@stella__schnabel) on

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene