svaka čast

Ovime su dokazali svoju veličinu! 2Cellosi oduševili svojim potezom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako su na vrhu Luka Šulić i Stjepan Hauser ostali su jednostavni i skromni jer, priznaju, ni njima u početku nije bilo lako.

Dva gudala za violončelo na kojima su Stjepan Hauser i Luka Šulić svirali na brojnim koncertima širom svijeta, prodana su na dobrotvornoj aukciji u Ljubljani za 12.000 eura.

Pogledaj i ovo In Magazin: 2 cellos - 5 Što su svirali, svirali su 2Cellos iskreno progovorili o razlozima razlaza i oproštaju s velikim stilom: "Tek sad smo prijatelji na kraju"

Sredstva dobivena aukcijom bit će namijenjena za poticanje glazbenih talenata u okviru slovenskog humanitarnog društva "Kumstvo". Ono podupire djecu iz siromašnih obitelji i osigurava im sredstva za stipendije za vrijeme školovanja.

"Ne potječemo iz bogatih obitelji, i nama su dok smo se školovali pomagali brojni ljudi i donatori jer je glazbeno obrazovanje vrlo skupo. I prve instrumente kupili smo iz donacija", kazali su u razgovoru za Slovenski radio Šulić i Hauser, zahvalivši donatorima i ljudima koji su sudjelovali na dobrotvornoj dražbi. Duo 2Cellos nedavno je održao dva potpuno rasprodana koncerta u ljubljanskoj dvorani Stožice. (Hina)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene