''Nismo spavali noćima''

Težak početak karijere 2Cellosa: Pratio ih je stres i depresija

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

2 Cellos, Luka Šulić i Stjepan Hauser, otkrili su do sada nepoznate detalje iz svoje glazbene karijere.

Proslavljeni violončelistički dvojac 2Cellos iz dana u dan niže uspjehe. Trenutačno imaju najprodavaniji album od svih izvođača u Japanu, a upravo zbog promocije tog albuma ''Score'' Stjepan i Luka trenutno borave u Americi.

Pogledaj i ovo In Magazin: 2 cellos - 5 Što su svirali, svirali su 2Cellos iskreno progovorili o razlozima razlaza i oproštaju s velikim stilom: "Tek sad smo prijatelji na kraju"

Gostovali su tako na Build Series NYC gdje su otkrili neke do sada nepoznate detalje iz svoje glazbene karijere i prisjetili se samih početaka. ''Uvijek smo željeli napraviti nešto zajedno. Vjerovali smo da će se dogoditi nešto posebno ako udružimo snage. 2010. godine obojica smo se našli u Londonu. Željeli smo napraviti revoluciju. Bilo nam je dosta studentskog života i da ne znamo što budućnost nosi. Teško je to, bili smo depresivni'', otkrio je Luka.

'''Ma, samo je htio postati slavan'', našalio se Stjepan koji je otkrio zašto su odlučili na violončelima umjesto klasične glazbe svirati obrade popularnih pjesama. ''Osjećali smo se sputano što sviramo samo klasičnu glazbu jer smo uvijek voljeli različite vrste muzike. Violončelo se može koristii na puno načina, pa nismo htjeli svirati samo glazbu koja je napisana prije stotinu godinu. Imali smo adreanlina i energije i klasičnu glazbu smo svirali kao rock zvijezde zbog čega su nas često kritizirali'', priznao je Stjepan.

Sve se promijenilo nakon što su na YouTubeu objavili svoju verziju pjesme ''Smooth Criminal'' Michaela Jacksona. Vrlo brzo su postali popularni, a ubrzo su im počele stizati i brojne ponude od izdavačkih kuća. ''Sve se dogodilo u prva dva tjedna. Nismo mogli vjerovati koliko smo mailova dobili. Stjepan je ostavio svoj kontakt na YouTubeu, a od broja poruka koje smo dobili smršavio je deset kilograma od stresa. Nismo spavali noćima. Iznenada smo dobivali puno ponuda, a bili smo studenti '', kazao je Luka. Dvojac je je otkrio i način na koji bira pjesme koje će obraditi. ''Biramo pjesme koje volimo, koje nam nešto znače i koje možemo odsvirati na violončelima. Najzahtjevniji je bio Thunderstruck''. Trebalo nam je nekoliko mjeseci da napravimo aranžman'', otkrio je Stjepan.

OVDJE pogledajte cijeli intervju.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene