Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kuhanje krumpira diktira količinu minerala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Način pripreme krumpira ima veliki utjecaj na količinu minerala.

Kuhanje krumpira izrezanog na kockice smanjuje vrijeme kuhanja, ali i količinu kalija i to čak za 75 %. 

Pročitajte i ovo Krumpir - 2 Manjkat će ga Od jela za sirotinju do luksuza! Cijena ove namirnice porasla u nebo: Poskupljenje gotovo za 117 posto Moped Natrpao ga Vozio bez vozačke neregistrirani moped, ali ono što je prevozio iznenadilo je i policajce

Zbog toga se ovako pripremljen krumpir preporuča npr. pacijentima na dijalizi i onima koji trebaju reducirati unos kalija.

Neki pokušavaju smanjiti količinu kalija u krumpiru tako da ga ostave u vodi preko noći, ali pokazalo da to nema očekivani rezultat. Ukoliko želite sačuvati minerale u krumpiru, skuhajte ga u kori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene