Obavijesti Video Pretražite Navigacija
26 godina bez zubara

Preživio rat, a bojao se sjesti u zubarski stolac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi se boje zubara, a istraživanje provedeno na Stomatološkom fakultetu pokazalo je kako zube peremo u prosjeku svaki peti dan!

Strah od zubara i loša higijena 38-godišnjeg Željka Vrbana doveli su u životnu opasnost. Zapustio je zube i tako su njegova usta došla u stanje zbog kojeg se u nekim dijelovima svijeta umire.

To mu je rekao prijatelj stomatolog, koji ga godinama nije uspio nagovoriti da sjedne na njegov zubarski stolac. 'Strah me od sedmog razreda osnovne škole kad su mi na redovnom sistematskom rekli da dignem ruku kad zaboli. Ja sam dizao, ali ništa nije pomagalo.'

>>
Četkicu za zube mijenjamo tek jedanput godišnje!

Tako je prošlo 26 godina, a Željko je nagovaranju svog prijatelja stomatologa popustio tek kad je dobio poziv od ekipe Provjerenog za snimanje priloga o fobijama. Nakon što je shvatio u kakvoj je opasnosti zbog zubi, skupio je hrabrost i odlučio izdržati do kraja. 'Preživio sam rat. Sad da umrem od zubi, to je prestrašno', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I to je moguće promijeniti "Zamislite život kada stalno razmišljate smijete li se nasmijati ili ne" Slika nije dostupna Po oralnoj higijeni na europskom dnu Šokantni podaci: Hrvati u prosjeku zube peru - svaki peti dan!

Nekoliko tjedana redovito je dolazio na operacije koje su trajale i cijeli dan, a tijekom priprema je uspio i nasmijati sve prisutne.

Sve se događalo pred kamerama ekipe Provjerenog koja je priču o Željkovom pothvatu i borbi sa strahom od zubara pratila mjesecima, te ćete je moći vidjeti danas u 22:00 na Novoj TV.
 
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene