Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trošili na jahte, nekretnine...

FOTO Tajni bunker u SAD-u otkrio rumunjske varalice: U domovini utajili 68 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci su otkrili bunker u kojem su se namjeravali skrivati rumunjski porezni prevaranti.

Rumunjski bračni par Radu i Diana Nemes u SAD su stigli 2011. godine s turističkom vizom. Od tada su u saveznoj državi Washington otvorili nekoliko lažnih biznisa i živjeli na visokoj nozi, a sve pomoću novca do kojeg su došli poreznim prijevarama u svojoj državi, piše Daily America.

Pročitajte i ovo Charles McGonigal plaćao mu i putovanja Bivši agent FBI-a ide u zatvor: Plaćao ga albanski obavještajac Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika

Kada su američke savezne vlasti upale na njihovo imanje, otkrili su nešto čemu se nisu nadali. Bunker koji je toliko dobro opremljen da u njemu može živjeti nekoliko osoba, više mjeseci, ako ne i godina. U njemu je bila kuhinja sa svom kuhinjskom aparaturom, hrana i voda, nekoliko kreveta...

'U tom bi bunkeru udobno mogla biti cijela obitelj nekoliko mjeseci, ako ne i godina, sudeći prema hrani koji je ondje spremljena', rekao je državni odvjetnik Norman Barbosa.

Pronađen je i arsenal oružja, uključujući devet puški.

Bageri će zatrpati Nadanov tajni bunker?

Radu Nemes i njegova supruga Diana, od Rumunjske su utajili najmanje 68 milijuna dolara, navode američke vlasti koje će odlučiti o izručenju ovog para prevaranata.

Istražitelji FBI-a, rekli su kako je par vodio veliku, međunarodnu shemu pranja novca kako bi sakrio gotovinu koju su dobili poreznom prijevarom, koja je uključivala profit prodajom milijuna tona dizel goriva u razdoblju od svibnja 2011. i srpnja 2012.

Par je navodno izbjegavao plaćati tarife na gorivo tako što su prijavljivali lošiju kvalitetu goriva, rekli su istražitelji. Njihova shema navodno je uključivala visokorangirane rumunjske službenike te banke u Dubaiju, Rumunjskoj i SAD-u.

U međuvremenu su živjeli na visokoj nozi, trošeći milijune na jahte, zlatne novčiće i nekretnine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene