Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije pravedno'

'Puštanje Šešelja na slobodu je tragedija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Haškog suda da pusti na slobodu Vojislava Šešelja nije pravična nego tragična jer je Šešelj jedan od najvećih ratnih zločinaca rata u bivšoj Jugoslaviji, rekao je u srijedu u Zagrebu senator u američkoj saveznoj državi Vermontu Peter Galbraith, koji je u vrijeme Domovinskog rata bio američki veleposlanik u Hrvatskoj.

"Ljudi koji su bili silovani, mučeni i ubijani nisu dobili mogućnost da se vrate kući. Odluka Haškog suda nije pravedna prema žrtvama zločina", rekao je Galbraith u izjavi za novinare koji su ga primijetili u trenutku kad je izlazio iz zgrade hrvatske vlade na Markovom trgu.

Pročitajte i ovo Vojislav Šešelj Jačanje desnice Haški osuđenik Šešelj: "Spremni smo priskočiti Vučiću kako ne bi morao koalirati s izdajnicima" Vojislav Šešelj Poznat razlog U Haagu podignuta nova optužnica protiv Šešelja: Hoće li ga Srbija izručiti?

"Kad vam se sudi i kad vas se osudi, onda služite kaznu, a u Šešeljevom slučaju to je trebalo biti do kraja njegovog života i da se dogodilo da umre u zatvoru - to bi bilo u redu", kazao je Galbraith u odgovoru na novinarska pitanja, dodavši da suđenje nije okončano i da pravda nije zadovoljena.

Sabor jednoglasno osudio Šešeljevo puštanje

"To je doista tragedija, jer je Šešelj jedan od najvećih ratnih zločinaca rata u bivšoj Jugoslaviji, jedan od najzloćudnijih ljudi, u rangu s Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, koji su bili najgori od najgorih", ocijenio je Galbraith, koji je bio četverostruki haški svjedok (u procesima Miloševiću, Martiću, Prliću i ostalima i Gotovini, Čermaku i Markaču).

Na upit o tome po kojem je poslu došao u Banske dvore, Galbraith nije htio odgovoriti, ali je rekao da nije riječ "ni o čemu dramatičnom", da nije povezano sa stanjem u bivšoj Jugoslaviji ni sa Šešeljem, već je u pitanju samo "privatni posjet". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene