Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvetnički pohod

'Kućanica' tjera strah u kosti ISIS-ovcima: "Odrubila sam im glave i skuhala ih"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kućanica iz Iraka tvrdi kako je baš ona jedna od ljudi od kojih ISIS najviše strahuje.

Wahida Mohamed Al-Jumaily (39) tvrdi da je osobno odrubila glave boraca ISIS-a i potom ih skuhala kako bi osvetila smrti članova svoje obitelji.

Pročitajte i ovo Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi Slika nije dostupna Učestale borbe Islamska država u Iraku ponovno jača. "Vrlo su sofisticirani. Oni su sada kao Al-Kaida na steroidima"

ISIS je ove godine ubio njezinog muža, oca i troje braće.

Poznatija kao Um Hanadi, predvodnica je militantne skupine koja se nedavno oslobođenom iračkom gradu Shirqatu bori protiv ISIS-a.

"Borila sam se njima, odrubila im glave i skuhala ih, a tijela spalila", kazala je Hanadi za CNN.

Na vrhu liste najtraženijih

Hanadi koja samu sebe opisuje kao kućanicu, na Facebooku je objavila fotografiju s odrubljenim glavama koje se kuhaju u zdjeli na štednjaku.

Kaže kako je primila više prijetnji smrću od vođa ISIS-a.

"Ja sam na vrhu njihove liste najtraženijih. Žele me više nego premijera. Šest su me puta pokušali ubiti. Imam šrapnel u glavi i nogama i slomljena su mi rebra, ali to me nije zaustavilo u borbi", kazala je Hanadi.

Borbu s teroristima započela je 2004. godine surađujući s iračkim sigurnosnim snagama čime je potaknula bijes lokalne al Qaede iz koje je kasnije nastao ISIS.

Osvetnički pohod

General Jamaa Anad, zapovjednik iračkih snaga u proviniciji Salahuddin kazao je kako su njezinu skupinu opskrbili s vozilima i oružjem.

"Izgubila je braću i muža te je krenula u osvetnički pohod", kaže general.

Hanadi ima dvije kćeri koje imaju svoju djecu. Borci ISIS-a boje se da ih ne ubije žena jer vjeruju da to znači kako neći ići u raj.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene