Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja svoju misiju

Zaklada Ana Rukavina: Raspisan novi Javni natječaj za jednogodišnje stručno usavršavanje na Georgetown Universityju

Upravni odbor Zaklade Ana Rukavina (Foto: zaklada-ana-rukavina.hr)
Upravni odbor Zaklade Ana Rukavina (Foto: zaklada-ana-rukavina.hr) Foto: zaklada-ana-rukavina.hr
Zaklada Ana Rukavina raspisala je četvrti po redu Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika na Georgetown Universityju u Washingtonu. Najboljem kandidatu Zaklada će omogućiti jednogodišnje stručno usavršavanje na prestižnom američkom sveučilištu, a po povratku u matičnu zdravstvenu ustanovu liječnik će stečena znanja primjenjivati u svakodnevnom radu s pacijentima.

Na natječaj Zaklade Ana Rukavina mogu se do 27. lipnja 2018. prijaviti svi zainteresirani specijalizanti ili specijalisti internisti hematologije i drugih srodnih specijalizacija do 35 godina starosti. Svi detalji o potrebnoj dokumentaciji te načinu odabira najboljeg kandidata mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina.

Pročitajte i ovo Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 060 9000 Glazbeni spektakl ''Želim život" održan na zagrebačkom Trgu: Prikupljeno više od 170.000 eura Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore"

Stručno vijeće koje čine prof. dr. sc. Boris Labar, prof. dr. sc. Ivan Đikić, prof. dr.sc. Steven Živko Pavletić, prof. dr. sc. Srđan Verstovšek te prof. dr.sc. Mirando Mrsić, dr. med. (predsjednik Vijeća) predložit će Upravnom odboru Zaklade najboljeg kandidata za stručno usavršavanje na Georgetown Universityju.

Georgetown University zdravstvena je ustanova koja predstavlja najveći centar izvrsnosti za proučavanje tumora i jedna je od najvećih i najpriznatijih zdravstvenih ustanova u svijetu.

Zaklada Ana Rukavina 2014. godine objavila je prvi Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika, a od tada su svoju priliku za stručno usavršavanje u područjima hematologije i pedijatrije dobila četiri mlada liječnika iz Republike Hrvatske: dr. Vibor Milunović iz KB Merkura, dr. Ana Zelić Kerep, dr. Nevenka Cigrovski i dr. Zinaida Perić iz KBC-a Zagreb. Zahvaljujući novim znanjima i iskustvima koja su stekli usavršavajući se na najboljim svjetskim i europskim klinikama, danas pomažu brojnim pacijentima u domovini.

Tijekom jedanaest uspješnih godina rada Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 59.949 građana, od čega je čak 53.824 uzoraka tipizirano. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 90 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje upravo te brojke, koja znači novu šansu za život teško oboljelih, ključni je motiv daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene