Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinama upozoravao

‘Dokumenti iz mojeg podruma USKOK-u su na raspolaganju. Ima tu svašta!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Jelić bivši je zastupnik Gradske skupštine i kaže da godinama prikuplja dokaze o gradskim aferama. Sve je, kaže, zaključano u njegovom podrumu...

'Sve dokumente koji dokazuju korupciju i koji su zaključani u mojem podrumu stavljam na raspolaganje USKOK-u. Ima tu svašta', poručio je Tomislav Jelić, bivši zastupnik Gradske skupštine i žestoki protivnik politike pritvorenog gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina

Godinama je, kaže, upozoravao na Bandićeve afere, pogotovo one koje se tiču zamjene zemljišta.

'Kad sam ja govorio, drugi su šutjeli. Zadovoljan sam što je uhićen, ali mi nije jasno zašto se toliko dugo čekalo. Moj je savjet istražiteljima da se više fokusiraju na štetne zamjene zemljišta nego na korištenje službenih automobila', kazao je Jelić.

VIDEO Kako se mijenjala imovinska kartica Milana Bandića?

Podsjetio je, prema njegovu mišljenju, na jedno od najtežih djela, a to je koncesija za pročišćavanje otpadnih voda čija je početna cijena prema osnovnom ugovoru iz 2000. bila oko 180 milijuna eura, a godinu poslije skočila je na gotovo 300 milijuna eura.

'Tu su i sumnjive zamjene zemljišta na križanju Heinzelove i Vukovarske te jedne banke u Vukovarskoj ulici, a sve uz pomoć korumpiranog sudskog vještaka Mirka Kožulja', uvjerava Jelić.

Smatra da će se optužnica još proširiti i kako je ovo kraj Bandićeve političke karijere. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene