Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bit će ozbiljnih igrača'

ISTEKAO JOŠ JEDAN ROK Rupetina od koje bole oči u jednoj od najljepših hrvatskih uvala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuparima, jednom od najdugovječnijih projekata starom gotovo 20 godina - i dalje se ne nazire kraj. Iako je Vlada ambiciozno najavljivala da će turistički kompleks obnoviti, čak se i hvalila potencijalnim ulagačima i velikim igračima - to se nije dogodilo.

Danas je istekao rok do kojeg su mogli dostaviti svoje ponude za posao vrijedan više od 100 milijuna eura. Nekadašnje vojno odmaralište u jednoj od ljepših uvala - nakon gotovo 20 godina doslovno je rupetina. Toliko čeka na obnovu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika investicija OBNOVA KUPARA Ruska tvrtka jedina predala ponudu - planiraju dovesti Ritz Carlton Slika nije dostupna Otvoren natječaj za turistički biser Juga Prekrasno mjesto koje žele branitelji, Rusi, Meksikanci...

Tko je sve spreman uložiti više od 100 milijuna eura u obnovu devastiranih hotela - Državni ured za upravljanje državnom imovinom - otkrit će u ponedjeljak. Tad će javno otvarati pristiglu dokumentaciju. HNS-ov ministar gospodarstva već sada ne dvoji - bit će ozbiljnih igrača.

"Ima sigurno investitora koji tamo žele doći, samo žele doći na čistu situaciju. Zašto nisu došli prije sedam godina? Zato što je bilo nečisto, nitko s njima nije komunicirao, nitko nije rješavao probleme", ističe ministar Ivan Vrdoljak.

Vlada odbila prijedlog o pravima branitelja i donijela odluku o Kuparima

Interes su već ranije pokazali Karisma Hotels Adriatic, Valamar i Rixos hoteli, Braniteljska zadruga Mir, te Avenue Grupa i Titan nekretnine. No, tek kada se sve ponude pregledaju, donijet će se konačna odluka o novom vlasniku. "Hoće li se to dogoditi ovaj mjesec, ili za tri, četiri, to uopće nije presudno", smatra Vrdoljak.

U Banskim su dvorima projekt "pogurali" prije gotovo dvije godine. Premijer i osobno obišao hotele koji propadaju. No, natječaj je raspisan tek u svibnju ove godine, kada se Vlada hvalila potencijalnim ulagačima.

Tri mjeseca kasnije, rok za dostavu ponuda produljen je i to - tvrdili su - na traženje investitora, ali priča nije završena. Jer nakon dva desetljeća čekanja - umjesto gradilišta, Kupari su i dalje ruševina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene