Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoren natječaj za turistički biser Juga

Prekrasno mjesto koje žele branitelji, Rusi, Meksikanci...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoželjniji hrvatski neobnovljeni turistički biser uskoro bi mogao dobiti svog vlasnika. Raspisan je natječaj za preuzimanje projekta Kupari, a investitori, koji se javljaju iz cijelog svijeta, trebali bi uložiti 100 milijuna eura.

Dosad je neobvezujući interes iskazalo 6 investitora, Karisma hotels Adriatic, koji su nedavno preuzeli hotele Plat, Valamar i Rixos hoteli, koji također imaju hotele u Dubrovniku, braniteljska zadruga Mir, te ruska Avenue Grupa i Titan nekretnine.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Investicijske trakavice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Investicijske trakavice Zapelo ulaganje u Kupare od 100 milijuna kuna: Za danas zakazan sastanak u Banskim dvorima

'Vjerujem da će tu biti od 5 do 10 zainteresiranih poduzeća, odnosno investitora', kaže Darko Lorencin, ministar turizma. Cijeli bi posao trebao vrijediti 100 milijuna eura, što investitorima, kaže ministar, ne predstavlja problem.

Donesena važna odluka nakon koje Hrvatska dobiva još jednu turističku atrakciju

'Raspitivanja po pitanju tog projekta ima puno, sve više ovih godinu dana. Čak ima i nekih sa druge strane Atlantika', rekao je Lorencin.

6 zainteresiranih ulagača - neobvezujući interes iskazali:

- Karisma Hotels Adriatic - KHA
- Valamar poslovni razvoj
- Rixos grupa
- Braniteljska zadruga Mir
- Avenue Grupa
- Titan nekretnine

Natječaj završava 25. kolovoza, kada će se znati tko će Kupare dobiti na upravljanje idućih 99 godina.

Kada bi u Kupare mogli stići prvi gosti?

Ove godine sigurno ne, već po završetku natječaja. Povjerenstvo, sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma, ureda za upravljanje državnom imovinom i općine Župe Dubrovačke, do 15. rujna mora utvrditi rang listu ponuditelja i Vladi predložiti odluke o izvoru najboljeg ponuditelja; a tek potom kreće duga i složena obnova, odnosno, ponovna izgradnja hotela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene