Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoka retorika

Premijer Andrej Plenković o Esih: ''Ona bi mogla biti ministrica propagande u drugim vremenima''

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković nakon saborskog aktualnog prijepodneva ocijenio je da je ono bilo uobičajeno, a vrlo teškim riječima komentirao je istup Brune Esih ponovivši da je njegova greška što je ona u Saboru.

Nakon žustre razmjene mišljenja s Brunom Esih, premijer Andrej Plenković rekao je da ga to nije iznenadilo.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..."

''To je već stil te jedne male strančice u kojoj bi se ona u nekim drugim vremenima u nekim drugim zemljama mogla kandidirati za ministricu narodnog prosvjetiteljstva i propagande'', rekao je Plenković. Dodao je da djeluje patetično što je Esih čitala pitanje, čitala reakciju na pitanje, a da je sadržaj bio neargumentiran.

''Tipičan primjer najnižeg populizma i stvaranja loše atmosfere kod dijela birača pozivajući se na narod. Ali hrvatski narod je pametan i ne podliježe onima koji stvaraju paniku. To je loše'', rekao je Plenković.

''Apsolutno'', tako je odgovorio na pitanje je li njegova greška što je Bruna Esih u Saboru. Dodao je da je to velika greška, ali i dodao da se na greškama uči.

Rekao je i da je njemu sve jasno nakon razgovora s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović o njezinoj mogućoj budućoj kandidaturi za predsjednicu, a da nije do njega kad će tko što objaviti.

Naglasio je da je na Miloradu Pupovcu da ocijeni hoće li ići na obilježavanje pada Vukovara.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u ponedjeljak je rekla da plaće zaposlenicima ne mogu rasti više od 3 posto zbog jamstva koje je Vlada dala Uljaniku. Premijer Plenković kaže da je s većim suficitom veći manevarski prostor, ali da su takve pozicije sa sindikatima nevezane uz brodogradilište.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene