Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još razmišlja o prijavi

Ministar citirao Bibliju i dodao: 'Da se bojim kukavica, nosio bih sa sobom praćku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je u ponedjeljak u Vodicama da već mjesecima prima prijetnje na koje je 'oguglao', a iako je već najavio da će ih prijaviti policiji, to jutros nije učinio jer je "rano krenuo na put".

Posljednju prijetnju, kazao je ministar, dobio je nakon što je u medijima objavljeno da vođa prosvjednika iz Savske Đuro Glogoški bespravno koristi kuću namijenjenu za 500 branitelja, invalida Domovinskog rata. Dodao je da još razmišlja hoće li i taj slučaj prijaviti policiji.

Pročitajte i ovo Nove prijetnje Plenkoviću premijeru prijete preko frizera Plenković o novim prijetnjama: "Ma ništa to, pa to se non-stop događa" Davor Božinović, potpredsjednik Vlade (HDZ) tko to prijeti premijeru? Detalji prijetećeg pisma upućenog Plenkoviću: Potpisano je s "Hrvatski branitelji, ZDS", sve je komentirao Božinović

"Prijetnje dobivam konstantno. Još ću razmisliti hoću li se javiti policiji, jer što bih poručio tim kukavicama? Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim", izjavio je ministar branitelja Predrag Matić, citirajući i Bibliju novinarima u Šibeniku.

Na pitanje tko mu šalje prijetnje, Matić po tko zna koji put odgovara isto - "Zna se."

Ministar tvrdi da mu svakodnevno prijete: 'Ako se što dogodi meni ili mojoj obitelji...'

Novinare je zanimalo može li navesti imena onih koji mu prijete, no ministar kaže da je imena puno, no da su poruke bitnije.

"Stižu mi poruke da imaju Kalašnjikov i dva metka da me 'overe' u glavu, da mi majka nosi crno dabogda, ubij ga itd.", rekao je ministar.

Naglasio je da se osobno ne boji prijetnji, jer kako je rekao, da se boji kukavica, nosio bi praćku. "Samo se bojim da se ne okrenu prema mojoj obitelji", dodao je.

"Oni tamo organizatori-huškači uporno manipuliraju s braniteljima. Među njima ima i oboljelih, za koje se ne može reći PTSP, nego medicina tu ima neku drugu dijagnozu", poručio je ministar.

"Osim svih sigurnosnih provjera u Hrvatskoj, ja sam prošao i dvije NATO provjere. Ti koji o meni govore, ne mogu proći niti provjeru kućnog savjeta", rekao je na kraju.

Ocijenio je i da na konferenciji za medije koju su za ponedjeljak najavili prosvjednici iz Savske nitko neće moći argumentirati ponašanje Glogoškog.

Organizatorima je poručio da je osim sigurnosne provjere hrvatskih sigurnosnih službi, prošao i dvostruku NATO provjeru, dok oni koji o njemu govore ne mogu proći niti provjeru kućnog savjeta.

Na pitanje što će biti s kućom koju koristi Glogoški, Matić odgovara kako će sporazum koji je potpisan 2007. s ekskluzivom za jednu udrugu, staviti van snage, a napisat će se novi pravilnik prema kojem će kuću koristiti svih 500 hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene