Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Profesor na MIT-u

VIDEO 'Nikola Tesla novog doba': Hrvat među svjetskom elitom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo, veliko priznanje za hrvatskog znanstvenika Marina Soljačića. Uvršten je na listu najboljih mladih znanstvenika iz područja fizikalne znanosti i inženjerstva. Evo što je rekao za Dnevnik Nove TV.

Predah u gradnji impozantne inozemne karijere Marin Soljačić našao je u Splitu. Sigurno korača splitskim ulicama, ali i svjetskom znanošću. Proglašen je najboljim mladim znanstvenikom u području inženjerstva i fizikalne znanosti. 'Volim raditi stvari koje su nekovencionalne, a ovo je priznanje da je moj pristup i način rada uspješan', rekao je Soljačić za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Nagrada Nove TV - 1 Nova nagrada Nova TV dobitnica je certifikata Equal Pay Champion: "U društvu smo kompanija koje provode pozitivne promjene" Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka

Uspješan svakako jer zovu ga i Nikola Tesla novog doba. Prije nekoliko godina ostvario je bežični prijenos struje. Žice i kabeli mogli bi polako ići u prošlost. Hrvatski znanstvenik radi na bežičnim punjačima za mobitele, tablete, prozirnim ekranima. 'Čvrsto vjerujem da ćete unutar godinu, dvije, tri vidjeti sve više toga na tržištu', dodaje Soljačić.

Izum hrvatskog fizičara uskoro će iz temelja promijeniti naše živote

Postignuća i nagrade osigurali su mu i status redovitog profesora na jednom od najjačih tehnoloških fakulteta na svijetu, MIT-u u Massachusettsu. 'Da kucnem u drvo stvari idu zbilja odlično. Volim svoj posao, a kada s jedne strane radite ono što vam je zabavno a s druge strane korisno za zajednicu i cijeli svijet je velika privilegija', kaže Soljačić.

Ujedno i velika čast za Hrvatsku. Jer dok smišlja nova senzacionalna otkrića ime Marina Soljačića već je uvršteno među najbolje u svijetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene