Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOĆNA SABOTAŽA?

Golema eksplozija u Ukrajini, evakuirano više od 15.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni ukrajinski vojni tužitelj Anatolij Matios napisao je na Facebooku kako je, prema preliminarnim podacima, do eksplozije došlo zbog sabotaže, oko 3 ujutro po lokalnom vremenu.

U najvećem skladištu streljiva u Ukrajini došlo je do eksplozije, javljaju ruski mediji. Još nije poznato je li u eksploziji netko stradao. Iz okolnog područja evakuirano je čak oko 15.000 ljudi. Skladište se nalazi u regiji Kharkiv, u blizini grada Balaklija.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Izvješća koja pristižu navode da su od siline eksplozije popucala stakla na prozorima zgrada u okolnim naseljima. Po zadnjim informacijama, i dalje se čuju detonacije, prenosi Sputnik News.

Glavni ukrajinski vojni tužitelj Anatolij Matios napisao je na Facebooku kako je, prema preliminarnim podacima, do eksplozije došlo zbog sabotaže, oko 3 ujutro po lokalnom vremenu. "U skladištu je bilo 138.000 tona streljiva", naveo je on.

"Prvi val evakuacije je završio, većina populacije je evakuirana autobusima, koji se sad vraćaju u grad kako bi izvukli ostale. Snage sigurnosti obilaze kuće kako bi se uvjerile da su svi otišli", rekao je neimenovani lokalni dužnosnik, prenosi RT

Oružje koje se nalazilo u tom skladištu bilo je uglavnom namijenjeno za opskrbu ukrajinskih trupa koje se na istoku zemlje bore protiv proruskih separatista. U tom je sukobu od travnja 2014. poginulo više od 10.000 ljudi, navodi Hina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene