Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRIJEDNI SAVJETI

Imate tekući račun u kunama i devizni u eurima? Stručnjak savjetuje što napraviti i kako izbjeći troškove

Stiže nam euro: Ilustracija - 4
Stiže nam euro: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Ususret skorašnjem prelasku na euro mnogi se pitaju hoće li banke automatizmom spojiti tekući i devizni račun u eurima, odnosno je li potrebno istovremeno imati, nakon što uvedemo euro, devizni i tekući račun. Odgovore na ta pitanja donosi popularni matematičar Toni Milun.

Mnogi od nas vjerojatno imaju i tekući račun u kunama i devizni račun u eurima, stoga je pitanje koje se u posljednje vrijeme može sve češće čuti: hoće li banka automatizmom spojiti ta dva računa?

Odgovor je da, nažalost, neće jer trebate, kako napominje matematičar Toni Milun, otići do banke i to sami uraditi.

Prelaskom na euro kunski tekući račun postaje deviznim računom u eurima, stoga nema potrebe imati dva eurska. Ono što trebate napraviti, ističe Milun, jest otići do banke i zatražiti da ta dva računa spoje u jedan.

Pročitajte i ovo Krvoje Krešić: euro - 5 oproštaj od kune Dobro došao, euro! Kune idu na usitnjavanje i njihov pamuk koristit će se kao građevinski materijal

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PITANJE ODGOVORNOSTI Počinju velika sezonska sniženja: Trgovci dali veliko obećanje, ali i upozoravaju na jednu stvar

Milun upozorava da je to najbolje napraviti unutar 60 dana od uvođenja eura jer u tom razdoblju banke neće naplaćivati naknadu za zatvaranje računa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene