Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u SAD-u

Procurila snimka Trumpa s tajnog sastanka: "Vode administraciju kao Gestapo"

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Trump je na sastanku sa stranačkim kolegama na svojem imanju na Floridi optužio demokrate da vode administraciju kao Gestapo zbog kaznenih progona koji se protiv njega vode.

Bivši republikanski predsjednik Donald Trump pojačao je optužbe da administracija demokratskog predsjednika Joea Bidena instrumentalizira pravdu te ju je usporedio s Gestapom, političkom policijom nacističke Njemačke, izvijestili su u nedjelju američki mediji.

Pročitajte i ovo Policijski pretres ureda Al Jazeere Odluka premijerova kabineta VIDEO Izraelska policija upala u urede televizijske kuće i zaplijenila opremu, oglasio se i UN: "Žalimo zbog odluke vlade"

Republikanski kandidat za izbore u studenome to je rekao u subotu tijekom sastanka s dužnosnicima svoje stranke na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi, prema audiosnimci koju je američkim medijima dostavio donator kampanje.

Suočen s četiri odvojena kaznena postupka, Trump je više puta osudio "lov na vještice". On tvrdi da je sve osmislila demokratska administracija kako bi ga eliminirala iz predsjedničke utrke.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Sarajevu Prebačen u bolnicu U Sarajevu izbila masovna tučnjava među migrantima, jedan ranjen hicem iz vatrenog oružja

Pred publikom koju su činili republikanski dužnosnici i donatori optužio je demokrate da "vode administraciju nalik na Gestapo" te još jednom ocrnio tužitelje koji istražuju slučajeve protiv njega, prema komentarima na koje se pozivaju mediji.

Kampanja Joea Bidena odgovorila je u priopćenju u nedjelju rekavši da su tirade republikanskog kandidata samo potvrdile da se "Trumpova kampanja vrti samo oko njega, njegova bijesa, njegove osvete i njegovih laži".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene