Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki gubitak za biološku raznolikost

Najveća zmija na svijetu pronađena mrtva: "Ubojice su bolesnici, tužan sam i ljut!"

Ubijena divovska anakonda
Ubijena divovska anakonda Foto: Screenshot
Divovska anakonda otkrivena prije nešto više od mjesec dana pronađena je mrtva. Sumnja se na to da su je ubili lovci.

Divovska anakonda za koju je svijet saznao prije nešto više od mjesec dana pronađena je mrtva, izvijestio je biolog Bryan Fry sa Sveučilišta Queensland u Australiji, koji je predvodio istraživanje tijekom kojeg je pronađena.

Zmija dugačka 7 metara koju su prozvali Ana Julia pronađena je mrtva prije nekoliko dana u rijeci Formoso u ruralnom dijelu južnog Brazila. Stručnjaci su je prepoznali po jedinstvenim šarama na licu i potvrdili da je to primjerak koji je prije samo pet tjedana šokirao svijet.

  Pročitajte i ovo Sandra Benčić napad na sandru benčić VIDEO Incident na predstavljanju kandidata Možemo! u Petrinji: "Nije ovo Banija, ovo je Banovina! Niste bili u stanju voditi ni obrt"

"Koliko smo upoznati, bila je zdrava i još uvijek u naponu, tako da je mogla još godinama davati potomke," poručio je Freek Vonk, nizozemski biolog koji je sudjelovao u istraživanju, na svojem profilu na Instagramu. 

Fry je nadodao kako je tužan i ljut zbog ove vijesti te je ubojice ovog divovskog primjerka nazvao bolesnima. 


"Budući da nema puno primjeraka ovih divovskih zmija u prirodi, udarac na bioraznolikosti ogroman," nadodao je Vonk. 

  Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi

Grupa znanstvenika predvođena Fryom otkrila je tu ugroženu vrstu uz pomoć domorodačkog naroda Waorani tijekom desetodnevne ekspedicije u veljači.

To pleme, naime, te zmije smatra svetima, a budući da je područje Amazone pod velikim pritiskom klimatskih promjena i stalne deforestacije, njihov je opstanak još ugroženiji. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene