Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knjiga o internetskom divu

Znate li tko je zaposlenik broj 59.? Nije znao ni njegov poslodavac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Douglas Edwards bivši je djelatnik giganta Googlea. Njegovo ime javnosti je nepoznato, no za svoje bivše poslodavce on je bio statistika, radnik pod rednim brojem 59.

To je čovjek koji je pomogao u kreiranju Google Doodlea i Gmaila, a ono na što je posebno ponosan, jest na činjenicu da je Googleu dao 'ljudski ton', jer kako sam ističe, sve je u toj kompaniji moralo biti matematički precizno.

Radio je u Googleu od 1999. godine do 2005. godine. Nakon šest i pol godina te ponukan sveprisutnošću njegovog bivšeg poslodavca, kao i pričama koje su mu ostale u glavi, zaposlenik broj 59. odlučio je napisati knjigu o svojem Google iskustvu i nazvao je 'I’m Feeling Lucky: The Confessions of Google Employee Number 59.'

'Svaki put kad odem online vidim Googleov logo, Svaki put kad otvorim novine, čitam o Googleu. Svaki put kad upalim TV, samo Google, Google, Google. Pomislio sam, koliko samo priča imam u glavi pa sam napokon odlučio izbaciti ih iz glave na papir', rekao je Edwards u intervjuu za Wall Street Journal.

Autor Googleovih fraza 'Not the usual yada, yada' i 'AdWords' ističe kako nije požalio što je otišao. Samo možda prvog dana, jer je tada bio sav u panici. 'Već je prošlo šest i pol godina i iskreno mogu reći da nije prošao niti jedan dan da sam rekao da uistinu žalim što sam otišao', ispričao je.

No taj ga je posao upropaštavao na privatnom planu i odluka je pala - posvetiti se više obitelji. 'Volio sam taj posao, bio je to najbolji posao koji sam imao. ne mogu zamisliti posao s više izazova i koji toliko ispunjava, ali sam dosegnuo točku u kojoj sam znao da mi treba predah. Htio sam provesti više vremena s obitelji, znam, uobičajena kliše izjava. No, kad imate troje djece i kad ih niste gotovo viđali u pet godina, onda uistinu poželite biti s njima', zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene