Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Znanstveni novak Marko Košiček pobjednik međunarodnog natjecanja "Laboratorij slave"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi hrvatski popularizator znanosti Marko Košiček, znanstveni novak Instituta Ruđer Bošković (IRB), osvojio je prvo mjesto na međunarodnom natjecanju "Laboratorij slave" (FameLab) održanom u sklopu Festivala znanosti u britanskom Cheltenhamu, priopćio je Britanski savjet (British Council) u Zagrebu.

Međunarodno natjecanje FameLab održano je u subotu, 7. lipnja, a Košiček je osvojio glasove žirija i publike prezentacijom o biokemiji ljubavi i o tome kako nam molekule pomažu da se zaljubimo.

Pročitajte i ovo Laboratorij za uzgoj indijske konoplje - 5 Usput i krao struju FOTO/VIDEO Lijepo je rodilo: Policija pronašla četiri laboratorija s indijskom konopljom Slika nije dostupna "NADMAŠILO SVA OČEKIVANJA" U Zagrebu otkriven najveći laboratorij za proizvodnju amfetamina u Hrvatskoj: Bio je smješten u kući na tri kata, istražitelji otkrili šokantne detalje

Podsjeća se da je Košiček pobijedio i na nedavno održanom hrvatskome natjecanju "Laboratorij slave" koji su organizirali Festival znanosti i British Council.

Navodi se da je Festival znanosti u Cheltenhamu petodnevna priredba na kojoj se slavi znanost i gdje posjetitelji mogu istraživati ideje koje pokreću svijet, raspravljati o najaktualnijim temama, postavljati pitanja vodećim svjetskim znanstvenicima, ali i provoditi vlastite eksperimente.

"FameLab" organizira se u Britaniji od 2005. kao dio Festivala znanosti u Cheltenhamu s ciljem da se pronađu talentirani mladi znanstvenici u Britaniji koji mogu podijeliti svoj entuzijazam i znanje s javnošću.

Zahvaljujući inicijativi British Councila, natjecanje je od prošle godine prošireno i na devet zemalja jugoistočne Europe kako bi se stvorila europska mreža mladih popularizatora znanosti.

Tako je ove godine u Cheltenhamu prvi put organiziralo međunarodno natjecanje "Laboratorij slave" kada se, u kratkim trominutnim prezentacijama o uzbudljivoj znanstvenoj temi, natjecalo devet mladih popularizatora znanosti iz jugoistočne Europe te pobjednik iz Britanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene