Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjecaj na udaljenosti od sto metara

Život u blizini benzinske postaje opasan po zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živjeti sto metara od benzinske postaje može biti opasno po zdravlje.

Istraživanje koje je provedeno na španjolskom Sveučilištu Murcia proučavalo je utjecaj zagađenja benzinskih postaja po ljudsko zdravlje.

Pročitajte i ovo Akne na bradi: Većinom se javljaju kod odraslih osoba! Evo što ih uzrokuje i kako ih se riješiti Objava Američkog laboratorija U kozmetičkim proizvodima za akne poznatih brendova otkriven opasan sastojak Debljina Traje javno savjetovanje Akcijski plan protiv bolesti koja prijeti trećini građana: "Često sve počinje od najranije životne dobi"

Stručnjaci tvrde da između benzinske postaje i najbliže kuće mora biti najmanje 50 metara udaljenosti. Ta udaljenost mora biti još i veća, najmanje 100 metara, kad se radi o školama, bolnicama ili staračkim domovima, piše Telegraph.

'Sastojci kao benzen povećavaju rizik obolijevanja od raka, a na benzinskim postajama izmjereni su u količinama većim od prosječnih za urbana područja, gdje je promet glavni izvor zagađenja zraka', rekla je Marta Doval, voditeljica istraživanja.

>> I zagađenje utječe na spol novorođenčadi?

Iako utjecaj na ljudsko zdravlje ovisi o broju benzinskih pumpi na određenom mjestu, količini goriva koja se toči, intenzitetu okolnog prometa i vremenskim uvjetima, istraživanje je pokazalo kako u nekim slučajevima on može doseći i sto metara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene