Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muškarci teško uočavaju razlike

Žene bolje uočavaju 'slatku djecu' nego muškarci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene su sposobnije primijetiti slatku bebu nego muškarci, pokazalo je ispitivanje Sveučilišta St Andrews u Škotskoj.

Psiholozi sa sveučilišta pokazali su muškarcima i ženama slike preuređene računalom kako bi dobili blage varijacije bebina lica. Rezultati su pokazali da žene mogu lako razlikovati 'slatku' bebu - punašnih obraza, s velikim očima i malim nosom, dok su muškarci imali poteškoća s uočavanjem razlika.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Protuprosvjed na Trgu Prosvjedi i ljudska prava VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci pali na koljena, žene uzvratile udarac: ''Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!''

Žene starije od 53 godine se, međutim, svrstavaju u istu razinu kao i muškarci. 'S obzirom na to da je prosječna dob u kojoj žene ulaze u menopauzu 51 godina u Velikoj Britaniji, ta otkrića upućuju na moguć utjecaj reproduktivnih hormona', kazao je liječnik Reiner Sprengelmeyer, sudionik istraživanja. Ispitivanje je vođeno nad približno 150 osoba u suradnji sa sveučilištima u Bernu u Švicarskoj, u njemačkom Bielefeldu i engleskom Yorku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene