Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog potresa u Japanu Europa bi mogla ostati bez najavljenog predstavljanja iPada2.


Iako se iPad2 ne proizvodi u Japanu, zbog tamošnje situacije moglo bi doći do kašnjenja u proizvodnji, upozorila je tvrtka za istraživanje tehnologije, IHS iSuppli.

Vezani članci Vlado Košić Potres na Banovini ostavio velika oštećenja na sakralnim objektima: ''Velečasni, više mi je žao što je srušena crkva nego moja kuća'' Potres u Dalmaciji Potres magnitude 3,4 pogodio Dalmaciju, epicentar kod Vrlike: "Prvo je bilo lagano podrhtavanje pa jaka buka i tutnjava, i onda je malo jače zatreslo"

Najmanje pet komponenti, koje se koriste u proizvodnji iPada2, proizvode se u Japanu. Neki proizvođači su već javili da potres nije oštetio njihova proizvodna postrojenja, ali IHS iSuppli predviđa da bi zbog logističkih problema i potrebe za privremenim prekidanjem proizvodnje, moglo doći do ometanja lansiranja novog iPada2, piše britanski Metro.

>> Novi iPad 2 bit će predstavljen 2. ožujka

Jedna od komponenti koja se proizvodi u Japanu jest baterija. Prema najgorem scenariju, Apple bi zbog velike potražnje u SAD-u, mogao ostati bez primjeraka iPada2 za europsko i australsko tržište.