Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znanstvenici su otkrili da djeca koja provedu sate igrajući računalne igrice mogu razviti prijateljstvo i ojačati bitne socijalne vještine, piše list South China Morning Post.


Računalne igrice imaju povoljan učinak u sramežljivih mladih ljudi jer mogu ojačati njihovo samopoštovanje te povećati stupanj zadovoljstva njihovim životom, piše list.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovo su stvari koje smo zaboravili raditi i to zahvaljujući - tehnologiji Slika nije dostupna Otkivene dugo čuvane tajne stjuardesa!

>> Osijek: Internetom protiv pedofila

Korist od računalnih igara slična je onoj koju djeca ostvaruju sklapajući prijateljstva u stvarnome svijetu, zaključili su znanstvenici s Kineskog sveučilišta u Hong Kongu.

'Prijateljstvo putem interneta izuzetno je važno za one koji su jako sramežljivi ili introvertirani, oni koji teško stvaraju prijatelje u stvarnome životu', rekla je dr. Angel Leung s odsjeka za psihologiju.

Upozorila je ipak da valja biti oprezan jer previše igranja za računalom može voditi k slabijim školskim rezultatima.

Studija, provedena na više od 600 osnovnoškolske djece, pokazala je da oni prosječno 67 minuta dnevno igraju računalne igrice, a 44 minuta igrice na playstationu ili konzolama. Gotovo petina interjvuiranih utroši na igrice tri sata dnevno ili više.