Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I stane u ruksak

VIDEO: Tehnologija gledanja kroz zidove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako na prvi pogled zvuči kao kao znanstvena fantastika, radi se o vrlo realnom izumu. Uređaj za gledanje kroz zidove, nazvan Prism 200c, veličine običnog ruksaka, predstavlja napredak u ovoj vrsti tehnologije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako su blogeri doživjeli rezultate referenduma Slika nije dostupna Rezultati nakon 100% obrađenih glasova REZULTATI REFERENDUMA O BRAKU 65,87% ZA, 33,51% PROTIV

Prism 200c tako ima mogućnost korisniku pokazati što se nalazi iza drvenih, kamenih I ciglenih zidova te u realnom vremenu pokazuje što se zbiva u promatranoj prostoriji. Tvorci uređaja, tvrtka Cambridge Consultants, očekuju kako će uređaj najviše koristiti vojske i zaštitarske službe, a prenosi Dailymail.co.uk.

Iako još uvijek nije moguće dobiti savršenu sliku sa apsolutno svim detaljima situacije na drugoj strani zida, Prism predstavlja napredak u pogledu razvoja ove tehnologije. 'Ovaj manji, prenosivi i izdržljivi uređaj koristi naprednu tehnologiju ultra-širokopojasnih frekvencija.', poručuju iz Cambridge Consultantsa. Inače, tehnologija ultra-širokopojasnih frekvencija, zvana i pulsni radio, teže se otkriva i omogućuje pokrivanje šireg područja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene