Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi servis

VIDEO: Facebook Places ubija Foursquare?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularna internetska društvena mreža Facebook uskoro uvodi lokacijski servis nazvan 'Places'. Mnogi već tvrde kako će on vjerojatno iskorjeniti poznati servis za lociranje Foursquare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Američki predsjednik kod Zuckerberga Obama u kampanji kod šefa Facebooka Slika nije dostupna Biznismen traži dio kolača Tko je pravi vlasnik Facebooka? Zuckerbergu prijete opasni mailovi

On će prikazivati gdje se korisnik nalazi u kojem trenutku. Uslugu bi svaki klijent trebao moći koristiti prema vlastitoj volji. Dok tvrtke u tome već vide financijsku korist, mnogi postavljaju pitanje gubitka privatnosti, a nisu rijetki ni oni koji razmišljaju o sigurnosti.

Šef Facebooka Mark Zuckerberg novinarima je otkrio i predstavio novi servis u sjedištu tvrtke u Paolo Altou u Kaliforniji. Za one zabrinute za vlastitu privatnost, Zuckerberg je naveo kako će originalne postavke servisa biti postavljene na to da će vašu lokaciju, ukoliko se odlučite koristiti Facebook Places, moći vidjeti samo prijatelji. Postavke će, naravno biti podložne promjenama prema vlastitim potrebama korisnika, prenosi CNET.

Ukoliko se korisnik nađe na istoj lokaciji s više prijatelja, koji isto tako koriste Facebook, prikazat će se i njihova imena. Tvrtka već radi na izmjenama svojih web aplikacija, ponajviše onoj za iPhone i ostale smartphone mobitele, a te bi promijene trebale biti nadograđene kasno danas po lokalnom vremenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene