Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Genijalci s Max Plancka

VIDEO: Digitalno 'nabrijani' glumci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi software za manipulaciju slike i videa omogućava svima da od sebe naprave nešto što nisu, ili žele biti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hoće li uzdrmati svijet? Osmislili software koji će pokazati tko je zaista napisao Bibliju! Slika nije dostupna Pamte za tren Bebe razaznaju gramatiku ranije no što se mislilo

Računalni program u pitanju, Movie Reshape, od vas će učiniti anatomsko čudo, a ovisno o preferencijama, napravit će od vas, recimo snagatora, ili mršavu ljepoticu. Software su razvili stručnjaci s Max Planck instituta za informatiku u njemačkom gradu Saarbrückenu.

>> U nedjelju 10.10.2010. virus napada milijune računala?

Kako su zamislili da to sve radi? Jednostavno, kompilirali su 3D skenirane slike i pokrete 120 muškaraca i žena, svih u različitim mjerama, od visine, težine do građe, piše popsci.com. Sve te podatke, sabili su u jedan jedini model, koji se može oblikovati u bilo koji oblik ljudskog tijela i preklopiti preko originalne snimke.

Savršen za reklamne agencije

MovieReshape koristi već postojeće programe koji prate siluetu glumca kroz scenu, mapirajući njegovo ili njezino tijelo, u model koji se može oblikovati. Čak ni ekstremno oblikovanje tijela glumca, na testnoj skupini od 30 promatrača, nije izazvala sumnju. Svi su se složili kako niti takve promijene na tijelima glumaca ne odvraćaju pažnju.

Software zasad radi samo s čistim, jednostavnim scenama, odnosno pozadinama, tako da ne treba očekivati kako će glumci digitalno biti pojačani u svakom novom hollywoodskom izdanju. Ipak, reklamne kompanije već sada mogu ovaj program koristiti u svoje svrhe bez problema. Službeno, Movie Reshape bit će predstavljen u prosincu, na azijskoj konferenciji računalne grafike SIGGRAPH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene