Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi software za manipulaciju slike i videa omogućava svima da od sebe naprave nešto što nisu, ili žele biti.


Računalni program u pitanju, Movie Reshape, od vas će učiniti anatomsko čudo, a ovisno o preferencijama, napravit će od vas, recimo snagatora, ili mršavu ljepoticu. Software su razvili stručnjaci s Max Planck instituta za informatiku u njemačkom gradu Saarbrückenu.

Vezani članci HDZ objavio program Nižu se reakcije na HDZ-ov izborni program, ideja o državnom booking portalu podigla najviše prašine Hrvoje Bujas Bujas o HDZ-ovoj najavi web-bukinga: ''Ovaj pokušaj uništavanja privatne inicijative najgore je što sam vidio. Ni SDP-u ovakav nonsens ne bi pao na pamet''

>> U nedjelju 10.10.2010. virus napada milijune računala?

Kako su zamislili da to sve radi? Jednostavno, kompilirali su 3D skenirane slike i pokrete 120 muškaraca i žena, svih u različitim mjerama, od visine, težine do građe, piše popsci.com. Sve te podatke, sabili su u jedan jedini model, koji se može oblikovati u bilo koji oblik ljudskog tijela i preklopiti preko originalne snimke.

Savršen za reklamne agencije

MovieReshape koristi već postojeće programe koji prate siluetu glumca kroz scenu, mapirajući njegovo ili njezino tijelo, u model koji se može oblikovati. Čak ni ekstremno oblikovanje tijela glumca, na testnoj skupini od 30 promatrača, nije izazvala sumnju. Svi su se složili kako niti takve promijene na tijelima glumaca ne odvraćaju pažnju.

Software zasad radi samo s čistim, jednostavnim scenama, odnosno pozadinama, tako da ne treba očekivati kako će glumci digitalno biti pojačani u svakom novom hollywoodskom izdanju. Ipak, reklamne kompanije već sada mogu ovaj program koristiti u svoje svrhe bez problema. Službeno, Movie Reshape bit će predstavljen u prosincu, na azijskoj konferenciji računalne grafike SIGGRAPH.