Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Digitalna reputacija

Većina ljudi na Googleu traži sebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koga najčešće tražite na internetskim tražilicima? Možda baš sebe?

Internetske tražilice su nam olakšale život. U samo nekoliko sekundi možemo dobiti informacije koje su nam u tom trenutku potrebne. U puno slučajeva nas odvedu i na stranice na koje nikad sami ne bi ni pomislili. No, čini se da ljude najviše na internetu zanimaju informacije o njima samima. Više od polovice internetskih korisnika barem jedno je u tražilicu upisalo svoje ime i prezime.

Preko 57 posto internetskih korisnika u SAD-u zanima njihova 'digitalna' reputacija, pokazalo je istraživanje Pew centra za istraživanje. To je povećanje za 10 posto u odnosu na 2006. godinu. Rezultati pokazuju kako je upravljanje reputacijom na internetu postalo veoma važno za budućnost online života. To dokazuju i posljednje reakcije korisnika Facebooka na probleme s privatnošću.

>> Facebook reagirao na kritike: Uskoro pojednostavljene postavke

Zbog sve češćeg objavljivanja i dijeljenja informacija na internetu, zabrinutost o digitalnoj reputaciji samo će rasti, piše CNN. 'Studija je pokazala i da su mlađi korisnici skloniji restrikciji onoga što dijele i da više pažnje pridaju upravljanju mogućnostima privatnosti', rekla je znanstvenica Mary Madden. Istraživanje je provedeno na 2,253 osobe starije od 18 godina i to telefonski od 18 kolovoza do 14 rujna prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene