Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftiniji iPhone s 8GB memorije

Već je počela proizvodnja jeftinijeg iPhonea 4?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednje glasine kažu da kroz nekoliko tjedana možemo očekivati jeftiniji model iPhonea 4

Već smo pisali o tome kako Apple priprema dva modela iPhonea – od kojih će jedan biti iPhone 5, a drugi iPhone 4S, odnosno iPhone Cloud, a danas je Reuters objavio nove informacije vezanu uz jeftiniji model Appleova telefona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad će se pojaviti u Hrvatskoj? iPhone 5 na europsko tržište stiže 15. listopada? Slika nije dostupna Nove informacije Nove glasine o iPhoneu 5

Prema dva pouzdana izvora 'koja su upoznata sa situacijom', a koja u Reutersu naravno ne smiju otkriti, azijski proizvođači komponenata već su počeli s proizvodnjom jeftinijeg modela iPhonea. Ovaj telefon trebao bi biti slabija verzija aktualnog iPhonea 4 te bi trebao imati 8GB flash memorije – ova je informacija objavljena još i ranije, s tim da se onda pisalo o iPhone Cloudu.

Naime, s obzirom da 8GB prostora za pohranu podataka ne može zadovoljiti današnje korisnike pametnih telefona jer se na njega trebaju pohraniti brojne aplikacije, glazba, slike i drugo, vlasnici ovog uređaja sadržaj bi mogli pohranjivati u oblaku, odnosno Appleovom iCloudu. U Reutersu kažu da će se ova verzija Appleova telefona pojaviti 'tijekom sljedećih tjedana'.

Ako su ove informacije istinite bilo bi lijepo vidjeti ovaj model smartphonea što prije i na hrvatskom tržištu jer ne sumnjamo da bi jeftiniji iPhone ubrzo postao jedan od poželjnijih gadgeta kod nas, a nadamo se i barem malom smanjenju cijena aktualnih iPhone 4 modela (modeli sa 16 i 32GB memorije) kada na tržište stigne iPhone 5.

Što se iPhonea 5 tiče, Reutersovi izvori kažu da ga možemo očekivati krajem rujna te da će dizajnerski biti vrlo sličan trenutnom modelu, no imat će veći ekran (nije poznato da li 3,7 ili 4 inčni), kameru rezolucije 8 megapiksela i bolju antenu.

Jasno je da se bliži vrijeme izlaska novog iPhonea, ali točan datum nećemo znati sve do službene objave iz Applea, a do tada ćemo se još naslušati brojnih glasina što bi sve iPhone 5, iPhone 4S ili Cloud mogli imati i kada bi se mogli pojaviti na tržištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene