Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za njega je to dio iskustva

'Vaš mobitel treba znati sve o vama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google i Apple su nedavno bili u centru pozornosti zbog kontroverzi oko praćenja podataka korisnika putem smartphone mobitela. Izvršni šef Googlea Eric Schmidt Za CNN je rekao - mobiteli moraju znati sve o vama!

'Danas vaš mobitel zna tko ste vi, gdje se nalazite, kamo idete (do određene granice), jer može vidjeti put kojim se krećete. Uz sve to, kao i vašu dozvolu, aplikacijama je moguće, kao i njihovim proizvođačima, da predvide kud biste mogli otići, koje ljude biste možda htjeli sresti i upoznati, sugerirati kojim aktivnostima da se bavite i slično', pojasnio je Schmidt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korisnici bijesni 'Google konačno priznao': Ako koristite Gmail, ne očekujte privatnost! Slika nije dostupna Google i Apple Suradnja umjesto tužbi: Popravljaju se odnosi velikih rivala

'U konačnici ono što se događa jest da vaš mobitel radi ono što zna najbolje, a to je da pamti sve i sugerira vam razne opcije. Tad možete biti bolji čovjek i dobro se zabaviti', zaključio je Schmidt. Naglasio je kako će iskustvo korisnika s mobitelima postati izrazito osobno, kako prolazi vrijeme.

'Računalo će vam ponuditi stvari za koje biste mogli biti zainteresirani. S obzirom da ja volim povijest, kad prolazim nekom ulicom govorit će mi o povijesti tog područja, ili će mi sugerirati nešto što bi me moglo zainteresirati', dodao je.

Podsjetimo, nedavno je otkriveno kako Googleove i Appleove platforme snimaju i pospremaju sve lokacijske podatke svojih korisnika, bez njihovog znanja. Dok neki to opravdavaju jedinstvenom iskustvu koje korisnik razvija s mobitelom, drugi to ne odobravaju i smatraju da tvrtke ne bi trebale takve podatke kriti od svojih korisnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene