Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tržište koje raste

Uskoro nam dolazi iPad 2?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opasno se šuška u svijetu informatike o tome da Apple radi na nasljedniku svojeg uspješnog tableta iPada, a novi bi se trebao zvati iPad 2. U međuvremenu, na novo tržište tablet računala uključio se i poznati Hewlett-Packard, koji je za ovo ljeto najavio svoj TouchPad.

Prototip Appleovog iPada navodno je vidio reporter Reutersa prošlog tjedna, a DigiTimes je još u prosincu prošle godine pisao o tome kako je kineskom Foxconnu, koji proizvodi iPhone i iPad, naređeno da sastavi dovoljan broj iPad 2 tableta za lansiranje na široko tržište, i to do kraja veljače, piše CNN.

>> iPad stigao u Hrvatsku: Što sve može?

Od ljudi koji su 'upoznati sa situacijom', kako prenosi CNN, doznaje se kako će novi iPad 2 imati video kameru postavljenu i s prednje strane, no zasad se ne zna hoće li imati i ekran više rezolucije. Sve u svemu, iako zasad samo na razini glasina, ne može se primijetiti značajan tehnološki pomak u nasljedniku iPada, a kamoli hoće li to biti dovoljno za privlačenje milijuna novih (kao i starih) korisnika.

Pristojna konkurencija

No, zato se sa sigurnošću zna da iPad dobija novog konkurenta na ljeto, a on dolazi od HP-a. TouchPad će imati, isto kao i iPad, multitouch zaslon od 9,7 inča s rezolucijom 1.024x768 piksela. Za njega se zna da će imati i kameru postavljenu na prednju stanu za konferencijske videopozive te da će ga pogoniti procesor od 1,2 GHz. Imat će i stereo zvučnike, žiroskop i mjerač ubrzanja te Bluetooth, a možda i najvažnije od svega za mnoge korisnike, podržavat će i Adobeov Flash. Operativni sustav na kojem će raditi razvio je Palm i zove se WebOS.

Iz HP-a nisu još izašli u javnost s okvirnom cijenom, piše Wired.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene