Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Uskoro ćemo učiti direktnim 'downloadanjem' informacija u mozak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelj organizacija najboljih britanskih privatnih škola Chris Parry, predviđa da će za tridesetak godina djeca učiti 'downloadanjem' informacija direktno u mozak, kao što je prikazano u filmu Matrix.

Chris Parry, novi izvršni direktor Nezavisnog školskog vijeća rekao je da će stil tehnologije Matrixa relativno brzo promijeniti tradicionalan način učenja.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

‘Veoma smo blizu da ostvarimo tu ideju i da mozak pomoću električnih veza apsorbira znanje u samo nekoliko sekundi’, rekao je za Times Educational Supplement.

Parry je bivši djelatnik britanskog Ministarstva obrane, a tri je godine proveo u određivanju budućeg strategijskog konteksta za vojsku. Trenutačno za visoku tehnologiju priprema 1,300 privatnih škola koje obrazuju pola milijuna djece.

‘Za 30 godina sjedenje i učenje će biti stvar prošlosti. Mislim da će ljudi imati pristup informacijama u stilu Matrixa gdje su za nekoliko sekundi u mozak mogli pohraniti bilo koju informaciju ili vještinu’, rekao je Perry.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene