Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jerry Lawson, tvorac prve moderne igraće konzole, umro je u nedjelju u mjestu Mountain View u Kaliforniji u dobi od 70 godina. Lawson je ušao u povijest kao inovator igraćih konzola i tvorac konzole Fairchild Channel F, napravljene 1976.


Channel F, po mnogo ćemu revolucionarna konzola bez koje danas na tržištu ne bi bilo modernih igraćih konzola, napravljena je godinu dana prije Atarijevog VCS 2600 koji se na tržištu našao 1977. Channel F prva konzola koja je radila na principu promjenjivih kazetica sa igrama koje su se mogle kupovati zasebno od uređaja. Prijašnji uređaji za igre nisu imali tu mogućnost već su imali igre ugrađene u sam uređaj.

Vezani članci Igranje videoigrica, ilustracija (Foto: Getty) Ruski tinejdžer ubio svojeg prijatelja zbog videoigre: Ubo ga nožem 27 puta i gotovo mu odsjekao glavu Masovna pucnjava u Jacksonvilleu na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Svjedok masovne pucnjave na Floridi u šoku: "Nisam gledao oko sebe, samo sam otpuzao u WC i tamo ostao"

>>Steve Jobs osobno predstavio novi iPad2

Lawson je među ostalim, bio član i Homebrew Computer Cluba, jednog od prvih udruženja hakera u kojem se se među ostalima nalazili Steve Jobs i Steve Wozniak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju